Nederland
1 – 0
Oostenrijk

'Scherpen maakte met zijn imposante verschijning indruk op Cech'

'Scherpen maakte met zijn imposante verschijning indruk op Cech'

6 april 2021 – Kjell Scherpen heeft in november 2019 een onuitwisbare indruk gemaakt op Petr Cech. De technisch adviseur van Chelsea was in de catacomben van Stamford Bridge in gesprek met Edwin van der Sar toen hij de boomlange doelman van Ajax zag langslopen. Zonder Scherpen ook maar een minuut aan het werk te hebben gezien, vond Cech dat de jonge doelman met zijn postuur wel bij Chelsea paste.

Dat schrijft De Telegraaf. Cech was benieuwd naar Scherpen en vroeg aan Van der Sar wie de jonge doelman was. "Een talent", antwoordde de algemeen directeur van de Amsterdammers. Cech gaf daarop aan dat een doelman met de bouw en het imposante lijf van Scherpen in potentie wel een topkeeper moest zijn.

Scherpen maakte afgelopen weekend zijn basisdebuut bij Ajax in de Eredivisie. Door de dopingschorsing van André Onane en de blessure van Maarten Stekelenburg nam hij plaats onder de lat tegen sc Heerenveen. De week daarvoor keepte hij in het shirt van Jong Oranje drie groepswedstrijden op het EK. "Dat is wat je wil, veel wedstrijden spelen. Dan ontwikkel je jezelf nog meer, daar ben ik uiterst blij mee", gaf Scherpen aan in een interview met Voetbal International.

gerelateerd