Frenkie de Jong speelde met oog op Clásico met handrem erop

Frenkie de Jong speelde met oog op Clásico met handrem erop

6 april 2021 – Frenkie de Jong toonde maandagavond zijn veelzijdigheid door de wedstrijd tegen Real Valladolid als libero te beginnen en als middenvelder te eindigen. De Nederlander gaf na afloop toe dat hij een beetje met de handrem erop speelde omdat hij een schorsing tegen Real Madrid wilde voorkomen.

Zoals wel vaker de laatste tijd speelde De Jong tegen Real Valladolid tussen centrale verdedigers Óscar Mingueza en Clément Lenglet. "Het liefst speel ik op het middenveld, maar als het voor het team het beste is dat ik achterin sta of op een andere positie speel, dan doe ik dat. Tijdens de wedstrijd zijn we een paar keer van systeem veranderd en ik heb op meerdere posities gespeeld", aldus De Jong.

De Nederlandse middenvelder stond tegen Real Valladolid op scherp en was in de duels daardoor wat voorzichtiger dan normaal. "Ik deed mijn best om geen fout te maken waardoor ik de Clásico zou missen", erkende De Jong, die gelukkig was met de zege. "We laten sinds het begin van dit jaar zien dat we beschikken over een sterke teamgeest en daardoor staan we nu waar we staan."

Barça schreef door de benauwde zege drie punten bij en is daardoor koploper Atlético Madrid tot één punt genaderd. Komend weekend wacht de kraker tegen Real Madrid. Daarna volgen acht nog speelrondes in de Spaanse competitie.

gerelateerd