Koeman verklaart moeizame zege en complimenteert Dembélé

Koeman verklaart moeizame zege en complimenteert Dembélé

6 april 2021 – Ronald Koeman zag FC Barcelona maandagavond door het oog van de naald kruipen tegen Real Valladolid. De Catalanen creëerden ondanks een overwicht nauwelijks kansen en leken genoegen te moeten nemen met een puntje tegen de laagvlieger. Een laat doelpunt van Ousmane Dembélé bezorgde Barça alsnog de volle buit, tot grote opluchting van Koeman.

Door de benauwde zege is Barça koploper Atlético Madrid tot één punt genaderd. "Deze overwinning is heel belangrijk. Als je goed speelt, dan is het makkelijker om het geloof in een goede afloop te houden. We haalden niet het niveau dat we de laatste competitiewedstrijden wel haalden. Door de interlandbreak ontbeerde het team een beetje frisheid, maar dat kan gebeuren. We hebben laten zien dat we desondanks wedstrijden kunnen winnen en voor het kampioenschap kunnen gaan."

Barça had tegen Real Valladolid niet te klagen over de arbitrage. Zo legde de scheidsrechter de bal niet op de stip toen Jordi Alba in het strafschopgebied de bal tegen zijn hand geschoten kreeg en greep de VAR bovendien niet in. Tien minuten voor tijd kreeg Óscar Plano een directe discutabele rode kaart na een overtreding op Dembélé. "Soms zit het mee en soms zit het tegen. We hadden vandaag misschien wat geluk, maar andere keren weer niet."

Met het winnende doelpunt was Dembélé goud waard voor Barça. Koeman wil graag dat de opgeleefde Franse aanvaller ook volgend seizoen in Camp Nou is te bewonderen. "Hij is een belangrijke speler en dat heeft hij vandaag opnieuw laten zien. Dankzij hem wonnen we de wedstrijd. Hij in goede vorm. Fysiek heeft hij stappen gemaakt en daardoor is hij ook consistenter geworden", aldus Koeman. "Ik wil graag dat hij bij ons blijft."

gerelateerd