De Jong en Messi verschijnen gewoon aan aftrap bij Barça

De Jong en Messi verschijnen gewoon aan aftrap bij Barça

5 april 2021 – Ronald Koeman heeft de opstelling van FC Barcelona voor het thuisduel met Real Valladolid bekendgemaakt. De Nederlandse trainer stuurt in de laatste wedstrijd voor de kraker tegen Real Madrid zijn sterkste elf het veld op. Daarmee neemt Koeman een risico, daar zowel Frenkie de Jong als Lionel Messi op scherp staat.

In het 3-5-2-systeem, dat de laatste tijd zo goed is bevallen, zal Barça aantreden tegen Real Valladolid. Marc-André ter Stegen neemt zoals gebruikelijk plaats onder de lat, terwijl Sergiño Dest en Jordi Alba de flanken moeten bestrijken. Óscar Mingueza en Clément Lenglet zijn de centrale verdedigers, terwijl Frenkie de Jong weer een rol als libero heeft. Sergio Busquets en Pedri staan op het middenveld, Messi, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé maken voorin de dienst uit.

Barça kan maandagavond uitstekende zaken doen in de strijd om de Spaanse titel. Wordt er gewonnen van Real Valladolid, dan wordt er optimaal geprofiteerd van de misstap van Atlético Madrid. De koploper van de Spaanse competitie verloor zondag met 1-0 bij Sevilla, waardoor Barça het gat kan verkleinen tot één punt. De ploeg van Koeman heeft op dit moment de titel zelfs in eigen hand, daar het begin mei Atlético nog treft.

gerelateerd