Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Scherpen geniet: "Dat is wat je wil, veel wedstrijden spelen"

Scherpen geniet: "Dat is wat je wil, veel wedstrijden spelen"

5 april 2021 – Kjell Scherpen dacht zondag als bankzitter aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen te moeten beginnen, maar moest door een blessure van Maarten Stekelenburg toch starten. De keeper won met zijn ploeg met 1-2 en heeft een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd.

Hij kreeg al de complimenten van Erik ten Hag en heeft zelf ook een prima gevoel na de wedstrijd. "Ik kreeg niet heel veel te doen eigenlijk. De eerste helft had ik een momentje, dat had niet gehoeven, daar kunnen we simpel over doen", doelt Scherpen bij Voetbal International op een pass op Devyne Rensch die niet echt handig was.

Het was een leermoment, vindt Scherpen. "Ik schatte het verkeerd in", zegt de keeper. "Daar moet ik een betere keuze maken. Dat is wel iets waar ik beter in ben geworden, vind ik. Maar ik had toch een bewijsdrang of zoiets, waardoor je iets geks doet. Maar gelukkig liet ik dat daarna niet meer zien."

Het zijn mooie weken voor de keeper, die vorige week al drie duels mocht spelen met Jong Oranje op het EK. Daarbij kwam zondag dus zijn basisdebuut voor Ajax. "Dat is wat je wil, veel wedstrijden spelen. Dan ontwikkel je jezelf nog meer, daar ben ik uiterst blij mee", zegt Scherpen.

Lees ookTen Hag bewierookt 'stabiele' Scherpen na goed optreden bij Ajax

gerelateerd