Advocaat over weghalen spandoeken: "Verschrikkelijk"

Advocaat over weghalen spandoeken: "Verschrikkelijk"

5 april 2021 – Omdat Ajax en Vitesse de bekerfinale in De Kuip gaan spelen, moet Feyenoord er voor zorgen dat alle spandoeken op de tribunes worden weggehaald. Zondag tegen Fortuna Sittard (2-0) werd er voor het laatst met de doeken op de tribunes gespeeld. Dick Advocaat vindt het treurig.

De doeken geven een schitterend aangezicht in De Kuip, waar door de coronacrisis geen fans aanwezig kunnen zijn. Daarnaast was de actie uniek in de wereld en dus vindt Advocaat het zonde dat alle doeken weggehaald moeten worden voor de bekerfinale. "Verschrikkelijk", zei de trainer bij de persconferentie. "Dit is een unicum wat je hebt gezien op de tribune. Wat de fans gedaan hebben. Dat zegt ook genoeg over de fans van Feyenoord. Ik vind het in en in triest dat het zes weken voor tijd weg moet vanwege een bekerfinale. Ze hadden het ook nog kunnen bedekken."

Dat laatste was voor Advocaat de beste optie geweest. "Als er nou mensen komen kan ik me voorstellen, het kan niet, maar er komen geen mensen. Doe er een zeildoek overheen, dan zie je toch niks."

De eindstrijd tussen Ajax en Vitesse wordt op 18 april gespeeld.

gerelateerd