Ten Hag bewierookt 'stabiele' Scherpen na goed optreden bij Ajax

Ten Hag bewierookt 'stabiele' Scherpen na goed optreden bij Ajax

5 april 2021 – Hij heeft er even op moeten wachten, maar Kjell Scherpen mocht zondag zijn basisdebuut maken voor Ajax in de Eredivisie. Tegen sc Heerenveen (1-2 winst) maakte de keeper een prima indruk als vervanger van Maarten Stekelenburg. Erik ten Hag was zeer te spreken over zijn doelman.

Op de persconferentie kreeg de trainer de vraag wat hij van Scherpen vond. "Heel erg goed", reageerde de trainer volgens Voetbal International. "Hij redt ons in die één-op- één-situatie op een heel belangrijk moment", zag de trainer. "Op die ene verkeerde inspeelbal na, heeft hij verder uitstekend gekeept. Het is hetzelfde beeld als we bij Jong Oranje zagen en wat we al tijden zien op de training. Dat hij een hele stabiele en evenwichtige indruk maakt", zegt Ten Hag over Scherpen. De lange doelman won op het Jeugd-EK de concurrentiestrijd van Justin Bijlow en kwam uitstekend voor de dag tijdens het toernooi.

De 21-jarige Scherpen heeft lang moeten wachten op zijn kans bij Ajax, weet Ten Hag ook. "Wij zagen de potentie, maar dat er veel werk aan de winkel was; dat was duidelijk. Hij heeft grote stappen gemaakt, dat zien we nu ook. Dat heeft hij zelf gedaan, maar is ook een compliment voor de staf die daarmee aan het werk is geweest."

gerelateerd