Van Hanegem over Ihattaren: 'Ik dacht: doe dat nou niet'

Van Hanegem over Ihattaren: 'Ik dacht: doe dat nou niet'

4 april 2021 – Willem van Hanegem vindt het niet handig dat Mohamed Ihattaren na zijn fraaie doelpunt namens PSV tegen Heracles Almelo voor de camera ging staan met duidelijke teksten. De Kromme vindt de voetballer geweldig, maar stelt dat hij zich moet bewijzen op het veld. 'Ik dacht: doe dat nou niet jongen. Je maakt andere mensen groter dan ze zijn. Ga lekker voetballen, dan krijg je iedereen stil.'

Dat schrijft de oud-international in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. 'PSV draait nog niet om Mo Ihattaren. Dat ik dat betreur, weet iedereen inmiddels wel. Dat doelpunt tegen Heracles van Ihattaren was fraai', aldus Van Hanegem, die de reactie daarna echter dus geen handige actie vond. De hoofdrolspeler besloot na de wedstrijd om geen interviews te geven, waardoor de uitspraak ook niet geduid kan worden.

De Telegraaf-chef Valentijn Driessen weet wel voor wie de woorden ("Niemand krijgt mij kapot. Niemand") waren bedoeld. "Hij bedoelt Roger Schmidt. Hij bedoelt PSV. Hij bedoelt Erwin van de Looi. Hij bedoelt Jong Oranje. Hij bedoelt Frank de Boer, hij bedoelt het grote Oranje. Hij bedoelt de KNVB", somt hij op. "Dat zijn allemaal mensen die hem de helpende hand moeten reiken, maar hem laten vallen. Zo voelt hij dat althans."

Lees ook: Schmidt over Ihattaren: "Blij dat hij mooie goal maakte"

gerelateerd