Ten Hag verdedigt keuzes: "We moeten wat oplossen"

4 april 2021, 19:34

Ajax-trainer Erik ten Hag had zondagavond geen spijt van zijn keuzes op bezoek bij sc Heerenveen (1-2). Hoewel de Amsterdammers niet goed voor de dag kwamen in het Abe Lenstra Stadion met Deyvne Rensch op het middenveld, Edson Álvarez centraal achterin en Jurriën Timber als rechtsback, stond de oefenmeester achter zijn opstelling.

"Ik denk dat het heel logisch was", ging Ten Hag tegenover ESPN in op de keuzes van zijn opstelling. "Ik heb er geen spijt van. Ik wilde dit zien en heb een indruk opgedaan. Timber heeft heel vaak als rechtsback gespeeld, Álvarez heel vaak in het centrum. Rensch is opgeleid voor die positie en speelde vlak voor de verdediging, als zes. Het gaat om wat ik beoog. Ik wilde allereerst deze wedstrijd winnen, maar ik kijk ook verder."

Dat Ten Hag een deel van zijn veranderingen moest omzetten gedurende het duel, lag niet aan Rensch. "Maar hij kwam juist te weinig aan de bal. De opbouw ging niet goed en dus bracht ik hem naar achteren om dat beter te krijgen", zei de oefenmeester, die zoekende is na de blessure van Daley Blind. "We moeten wat oplossen. Daley is ontiegelijk goed en belangrijk voor ons spel. Maar ook zonder hem hebben we heel goed gespeeld én gewonnen."

Dat het tegen sc Heerenveen niet goed was, vond Ten Hag vooral iets voor de rest van de ploeg. "We maken een paar fouten die we normaal niet maken. Het tempo lag veel te laag. We zochten te weinig het midden, kwamen te weinig aan de balkant. Zetten te weinig druk in de omschakeling op Joey Veerman en Lasse Schöne. Dat had niks te maken met hoe we staan", verdedigde hij zijn opstelling. "Dit gaan we ontwikkelen en nemen we weer mee richting donderdag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen