Valencia stapt van het veld na racisme aan adres Diakhaby

4 april 2021, 19:17   Bijgewerkt: 4 april 2021, 23:20

Valencia is zondagavond van het veld gestapt op bezoek bij Cadíz. Aanleiding daarvoor is een opmerking aan het adres van Mouctar Diakhaby. De centrale verdedigers van de gasten claimt racistisch te zijn bejegend, waarop hij woedend werd en de ploeg van de afwezige Jasper Cillessen besloot om van het veld te gaan. Doorgevoetbald werd er uiteindelijk wél na een periode van goed tien minuten. 

Er is vooralsnog onduidelijk wat er precies is gezegd, maar de gehele selectie van Valencia is daarop van het veld gegaan. Daarom kwam de wedstrijd logischerwijs stil te liggen, nadat Juan Cala na een duel iets geroepen zou hebben. De stand op dat moment was overigens 1-1 en het duel was nog in de eerste helft. David Medié is de arbiter van dienst en moest bepalen of er nog verder gespeeld kan, mag en gaat worden. 

Dat was in elk geval wel zo, want Valencia kwam na ongeveer zo'n tien minuten het veld weer op. Vermoedelijk moest Valencia verder spelen om niet tegen reglementaire nederlaag aan te lopen en kwamen ze daardoor terug op het veld. Hugo Guillamon kwam bij dat moment wél in de ploeg om Diakhaby te vervangen, die niet verder wilde voetballen. De vermeende dader Cala bleef wel gewoon op het veld staan. 

De club zou mogelijk zelfs een straf van zes punten moeten vrezen als het definitief van het veld gestapt was, wat Los Che in de strijd tegen degradatie fataal zou kunnen worden. 'Het team heeft een overleg gehouden en besloten de wedstrijd voort te zetten om te vechten voor de eer van de club, maar veroordeelt elke vorm van racisme', schreef Valencia in een statement.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen