Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Schmidt over Ihattaren: "Blij dat hij mooie goal maakte"

Schmidt over Ihattaren: "Blij dat hij mooie goal maakte"

4 april 2021 – PSV-trainer Roger Schmidt heeft gereageerd op de hoofdrol die Mohamed Ihattaren zondagmiddag greep in de eindfase tegen Heracles Almelo (3-0). De geplaagde tiener schoot in de slotfase een heerlijke bal tegen de touwen en uitte zijn frustraties voor de camera's. De Duitse oefenmeester was tegenover ESPN vooral blij voor zijn pupil.

"Ik ben blij dat hij een mooie goal maakte. Hopelijk geeft het hem zelfvertrouwen en kan hij dit doorzetten. Het was zijn taak de derde goal te maken", looft Schmidt, die de interlandperiode gebruikte om te trainen met Ihattaren. "Ik heb veel aandacht gehad voor al mijn spelers, ook voor hem. Alle spelers trainden goed. Die training is heel belangrijk." 

Toch betekent dat niet per se dat Ihattaren meteen weer aanspraak kan maken op een basisplaats. "Hij doet het goed, maar we hebben een sterke selectie. Hij moet beter zijn dat Götze, Gakpo, Zahavi, Malen. Spelers die er nu instaan. Het maakt me niet uit hoe iemand is, alle spelers zijn voor mij hetzelfde. Ik support al mijn spelers even hard. Ik praat met al mijn spelers. Ze moeten de coach overtuigen dat ze in de basis horen: dáár basseer ik mijn keuzes op."

Lees ookDumfries over Ihattaren: "Stukje emotie en frustratie"

Dat deed Ihattaren met dit doelpunt in elk geval wel. Olivier Boscagli deed dat met fraaie twee assists. "Hij heeft laten zien wat hij kan. Olivier is een complete speler en heeft een goed idee aan de bal. Hij overziet alles en dat hij twee assists geeft, is dan ook geen toeval. Hij liet zien wat ik van hem verwacht", zei de Duitse coach van PSV, over de uitblinkende Fransman.

Sowieso was Schmidt al met al tevreden met wat PSV liet zien tegen Heracles Almelo. "Het was een lastige wedstrijd. Tegen hen is het nooit makkelijk, maar we maakten twee goede vroege goals. We wilden vaker scoren en deden dat in de tweede helft bijna via Cody Gakpo. We hadden een paar goede momenten, maar maakten in de laatste fase niet altijd de goede keuze aan de bal."

gerelateerd