Ajax zonder Stekelenburg, maar met Scherpen: "Viel op zijn knie"

Ajax zonder Stekelenburg, maar met Scherpen: "Viel op zijn knie"

4 april 2021 – Ajax start zondagmiddag op bezoek bij sc Heerenveen met Kjell Scherpen in het doel. In de warming-up viel Maarten Stekelenburg namelijk uit met een knieblessure, al is het nog onduidelijk hoe erg dat is. "Maarten viel op zijn knie, ik weet nog niet wat er aan de hand is."

Dat zei trainer Erik ten Hag tegenover ESPN vooraf over de keeperskeuze van Ajax. Scherpen kende afgelopen week een heel sterke periode bij Jong Oranje, waar hij de voorkeur kreeg boven Feyenoorder Justin Bijlow en met name in het openingsduel met Roemenië een ijzersterke indruk maakte onder de lat. Het leverde hem veel complimenten op: het is te hopen dat hij de vorm kan vasthouden in het shirt van Ajax, voor wie hij nooit eerder speelde in de Eredivisie. 

Ondanks de afwezigheid van Stekelenburg en het feit dat Ajax veel internationals terugkreeg na een zware week, wilde Ten Hag zich niet te veel zorgen maken. "Natuurlijk zaten we er lekker in en is ons ritme onderbroken. Maar we moeten snel weer in het ritme komen en spelers zijn gewend verschillende instructies te krijgen bij de interlands." Verder gaf hij aan dat Jurriën Timber en Sébastien Haller fit zijn voor negentig minuten voetbal.

gerelateerd