PSV antwoordt op concurrentie met driepunter tegen Heracles

4 april 2021, 16:30   Bijgewerkt: 4 april 2021, 16:39

In de jacht op plaats twee heeft PSV zondagmiddag uitstekend gereageerd op de overwinningen van AZ en Vitesse. De ploeg van trainer Roger Schmidt kende in het eigen Philips Stadion geen problemen met Heracles Almelo, dat met een 3-0 nederlaag terug naar huis werd gestuurd. Door de overwinning heeft PSV de tweede plek van de Eredivisie weer in handen.

Schmidt had voorafgaand aan de wedstrijd een verrassing in petto. Hij besloot opnieuw om Olivier Boscagli op het middenveld te laten spelen en dat ging ten koste van Ibrahim Sangaré. Nick Viergever stond vanwege het doorschuiven van de Fransman in het hart van de defensie. Frank Wormuth wilde op zijn beurt in een 532-systeem proberen om het PSV lastig te maken. Daarom had hij basisplaatsen ingeruimd door Mats Knoester en Orestis Kiomourtzoglu. Topscorer Rai Vloet werd in de voorhoede geposteerd.

Daarna lagen er kansen om voor de rust al meer afstand te nemen van de Almeloërs. Cody Gakpo, die eerder deze week nog uitblonk namens Jong Oranje, had zijn vizier niet op scherp staan. Blaswich toonde zich namens Heracles van zijn goede kant door uitstekende schoten van Malen en Mario Götze uit de hoek te werken. In de slotfase van de eerste helft liet Heracles zich zowaar zien in Eindhoven. Yvon Mvogo redde uitstekend op een schot van Delano Burgzorg en keerde enkele seconden later ook een inzet van Noah Fadiga.

Alleen invaller Mohamed Ihattaren besloot het doel van Blaswich in de slotfase nog maar eens onder vuur te nemen. Die schuiver verdween langs de verkeerde kant van de paal. De aanvaller werd in extremis alsnog beloond voor zijn inzet. Hij sneed goed naar binnen en krulde de bal fantastisch in de verre kruising: 3-0. Door de overwinning is de tweede plaats weer in Eindhovens bezit. Voor Heracles blijven de play-offs voor Europees voetbal een optie. Dan zal het team van Wormuth echter wel punten moeten gaan pakken de komende weken.

Opstellingen en beoordelingen:*

PSV: Yvon Mvogo 6; Denzel Dumfries 6, Jordan Teze 6.5, Nick Viergever 6.5, Philipp Max 5; Pablo Rosario 6, Olivier Boscagli 7 (83. Ibrahim Sangaré -), Cody Gakpo 6 (67. Marko van Ginkel 6), Mario Götze 6; Eran Zahavi 6 (75. Noni Madueke -), Donyell Malen 6.5 (75. Mohamed Ihattaren -).

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6.5; Noah Fadiga 6, Robin Pröpper 5.5, Mats Knoester 6, Giacomo Quagliata 6 (76. Kasper Lunding -); Lucas Schoofs 6, Luca de la Torre 5.5 (66. Teun Bijleveld 5.5), Orestis Kiomourtzoglu 5.5 (66. Elias Sierra 6); Rai Vloet 5.5 (76. Sinan Bakis -), Delano Burgzorg 6.

Man of the Match: Olivier Boscagli

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen