Advocaat is complimenteus over Berghuis en Baldé

Advocaat is complimenteus over Berghuis en Baldé

4 april 2021 – De overwinning op Fortuna Sittard (2-0) kwam zondag als geroepen voor Feyenoord, dat de voorgaande twee duels gelijkspeelde en bovendien deze week met een corona-uitbraak te maken had. Dick Advocaat is blij en opgelucht dat zijn team weerbaar is gebleken.

Zonder de nodige basiskrachten deed Feyenoord het naar behoren, vond de trainer. "Het was goed genoeg om te winnen en ik vind het ook een terechte overwinning. Qua veldspel deden we het goed tegen een moeilijke ploeg, die bekendstaat om dat ze moeilijk te verslaan zijn. Maar het grootste gedeelte van de wedstrijd vond ik ons de dominantie hebben. We hebben het goed opgepakt. Ik ben tevreden over wat de jongens hebben laten zien", zei de coach bij ESPN.

Opvallende speler aan de kant van Feyenoord was de achttienjarige Aliou Baldé. De Senegalees viel twintig minuten voor tijd in en maakte een dreigende indruk. "Hij is heel actief en kan een goal maken", aldus Advocaat. "Bij twee momenten had hij even omhoog moeten kijken, maar oké hij is achttien jaar. Maar als je zoveel snelheid hebt en goed kan schieten met beide benen, dan is het wel een jongen met heel veel mogelijkheden. En dat zeg ik niet snel. Hij moet geleidelijk aan wennen, maar als hij zoals nu in kan vallen dan is het ook heel goed."

Advocaat benadrukte overigens ook dat Steven Berghuis als aanvoerder zijn verantwoordelijken heeft gegrepen. "De jongens die overgebleven zijn hebben het goed opgepakt. Er zat echt wel strijd in het elftal en ook de wil om te winnen. Dat hebben ze laten zien en daar ben ik wel blij om. We hebben ook kunnen zien hoe goed Steven is. Hij heeft de extra klasse natuurlijk."

gerelateerd