Schmidt passeert Ibrahim Sangaré tegen Heracles

4 april 2021, 13:28   Bijgewerkt: 4 april 2021, 14:41

Roger Schmidt kiest tegen Heracles Almelo op het middenveld Olivier Boscagli boven miljoenenaankoop Ibrahim Sangaré. Omdat verdediger Boscagli verhuist naar het middenveld, neemt Nick Viergever net als de laatste weken zijn plek links in het centrum van de verdediging van PSV in. De Duitser kiest in eigen huis verder voor de gebruikelijke namen.

Dat betekent dat Donyell Malen en Eran Zahavi zoals gewoonlijk in de punt van de aanval staan. Zij moeten in stelling worden gebracht door de creatieve Mario Götse en Cody Gakpo. Vooral laatstgenoemde zal met veel vertrouwen aantreden tegen de Almeloërs. De buitenspeler bereikte afgelopen week met Jong Oranje de volgende fase van het EK, mede dankzij een glansrol van Gakpo. In het beslissende duel droeg hij met twee goals en een assist bij aan de 6-1 zege op Jong Hongarije.

PSV heeft een overwinning nodig in strijd om plek twee in de Eredivisie. Vlak voor de interlandonderbreking verloren de Eindhovenaren met 2-0 van concurrent AZ. De Alkmaarders brachten het verschil na een zege op Willem II (0-1) zaterdagavond op drie punten, maar PSV komt met een overwinning op Heracles weer op gelijke hoogte.

PSV zal zich vooral moeten focussen op het bedwingen van Heracles-topscorer Rai Vloet, die de jeugdopleiding van de Eindhovenaren doorliep. Vloet was dit seizoen tot dusverre al dertien keer trefzeker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen