De Jong over EK-kansen Van Dijk: "Zie hem liever fit op WK"

4 april 2021, 11:34

Virgil van Dijk is bezig aan een keiharde race tegen de klok om alsnog het Europees kampioenschap van komende zomer te halen, nadat hij in oktober vorig jaar zijn kruisband afscheurde in duel met Everton. De aanvoerder van het Nederlands elftal doet er volgens Nigel de Jong echter verstandig aan rustig naar zijn rentree toe te werken.

De Jong verwacht niet dat Van Dijk nog zijn rentree zal maken bij Liverpool. "Als een Nederland-fan en voormalig Oranje-speler, hoop ik hem echt te zien op het EK", aldus de voormalig middenvelder van Oranje in gesprek met beIN SPORTS. "Maar realistisch? Ik weet het echt niet. Hij zal er alles aan doen om het te halen. Het is een groot toernooi voor het Nederlands elftal."

Het lijkt De Jong verstandig om dit seizoen in ieder geval niet meer te spelen bij Liverpool. "Daar staat niks meer op het spel, het risico op een blessure is dan groot." Ook twijfelt De Jong over het EK. "Als je er zo lang uit hebt gelegen, heb je wedstrijdritme nodig. Dat kan je niet onderschatten. Hij is een sterke kerel, maar hij moet eerst fit zijn. Ik hoop het, als een fan van Oranje, maar hij is slim. Het WK komt eraan in 2022, ik heb hem liever fit voor dat toernooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen