Sociedad verslaat Athletic en pakt Copa del Rey

3 april 2021, 23:35

Real Sociedad heeft zaterdagavond ten koste van streekgenoot Athletic Club beslag gelegd op de Copa del Rey. De grootmachten uit Baskenland stonden in het Estadio de La Cartuja van Sevilla eindelijk tegenover elkaar. De finale stond namelijk voor afgelopen seizoen op het programma, maar ging destijds vanwege de coronapandemie niet door.

Waar er in Nederland een streep ging door de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht, besloot men in Spanje de eindstrijd van de Copa del Rey uit te stellen. In Sevilla verscheen ook een aantal oude bekenden aan de aftrap. Bij Sociedad waren er basisplaatsen voor David Silva, Nacho Monreal en ex-Willem II'er Alexander Isak.

In de eerste helft maakten Athletic en Sociedad er bepaald geen spektakel van. Kansen waren dan ook schaars in Andalusië. Namens de ploeg uit San Sebastian nam Cristian Portugués het vijandelijke doel wel onder vuur. Zijn poging belandde echter niet tegen de touwen. Zodoende gingen de Baskische rivalen met een 0-0 stand aan de thee.

Na een kwartiertje spelen in het tweede bedrijf volgde het moment van de wedstrijd. Sociedad kreeg een strafschop na een overtreding van Iñigo Martínez, die ook nog eens een rode kaart kreeg. De ex-speler van Sociedad werd echter geholpen door de VAR. De strafschop bleef staan, maar de rode kaart werd omgezet in een gele kaart.

De buitenkans vanaf elf meter werd tot afgrijzen van Martínez feilloos benut door Mikel Oyarzabal: 0-1. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar en na acht minuten blessuretijd floot scheidsrechter Xavier Estrada Fernández af. Voor Sociedad is de eindzege de eerste hoofdprijs sinds 1987, toen de club ook de Copa del Rey won. Voor Athletic wacht binnenkort nog de finale van het huidige bekerseizoen. Over twee weken speelt de verliezend finalist tegen FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen