Thy bezorgt Sparta in slotfase overwinning op oude club

Thy bezorgt Sparta in slotfase overwinning op oude club

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 april 2021 – Met een benauwde 3-2 zege op het eigen Kasteel heeft Sparta zaterdagavond afstand genomen van PEC Zwolle. De wedstrijd golfde op en neer, met twee goals aan beide kanten in de officiële speeltijd. In de slotfase ging vooral Sparta nog op zoek naar de overwinning, en was het uitgerekend Lennart Thy die zijn oude ploeg in de slotfase met een kopbal in rouw dompelde.

Na een rumoerige interlandperiode stond op zaterdagavond een wedstrijd tussen Sparta en PEC Zwolle op het programma. Beide ploegen hadden het lastig in de wintermaanden, wat terug te zien was op de Eredivisie-ranglijst. Het gat met de degradatiezone bedroeg echter respectievelijk negen en zeven punten, waardoor Sparta en PEC zo goed als veilig waren. Om vandaag een overwinning te boeken bij een directe concurrent, verscheen bij Sparta Adil Auassar verrassend in het hart van de verdediging. Bij de Zwollenaren kreeg Slobodan Tedic na enkele goede invalbeurten vandaag de voorkeur boven Thomas Buitink.

Hij werd in de openingsfase echter geen enkele keer in stelling gebracht, omdat een fris ogend Sparta de overhand had. De interlandbreak leek de Rotterdammers duidelijk goed gedaan te hebben, en binnen drie minuten was Feyenoord-huurling Wouter Burger al dicht bij de openingstreffer. Hij trof echter nog de paal, maar enkele minuten later was het via Mica Pinto wel raak. De Luxemburger, die afgelopen week met zijn nationale elftal nog de directe tegenstander was van Cristiano Ronaldo, was het eindstation na een goede voorzet vanaf de rechterflank. De ploeg van Henk Fraser speelde vrijuit, en liet attractief combinatievoetbal zien.

Na een kwartier lieten de Spartanen het balbezit aan PEC Zwolle, dat in eerste instantie nog de nodige moeite had om van de eigen helft af te komen. Door fouten aan Sparta-zijde leken de Blauwvingers meer in hun spel te komen, maar omdat de thuisploeg de as van het veld stevig dichtgetimmerd had, moest de muur vanaf de zijkant afgebroken worden. Omdat de voorzetten vaak niet aankwamen op de plaats van bestemming, kwam de enige dreiging van Zwolle-zijde uit corners, die door Sparta vaak eenvoudig werden weggewerkt. De Rotterdammers kregen ondertussen via Abdou Harroui enkele kansen door snelle tegenaanvallen, maar het tempo en enthousiasme van de beginfase werd niet meer geëvenaard.

Hoewel beide trainers niet tevreden zullen zijn geweest, werd er slechts één wissel doorgevoerd. Deroy Duarte, die aankomende zomer tot teleurstelling van Fraser transfervrij zal vertrekken, moest voor nieuw impulsen zorgen bij de thuisploeg. Het waren echter de bezoekers die in de beginfase van de tweede helft sterk voor de dag kwamen. Sparta werd ver teruggedrongen, en uiteindelijk was het Bram van Polen die na een corner de bal via Tom Beugelsdijk in het doel schoot. Even daarvoor kreeg Eliano Reijnders al de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten, maar hij faalde oog in oog met Maduka Okoye.

PEC bleef daarna de bovenliggende partij, en leek hoop gekregen te hebben na het eerste doelpunt. De ploeg van Bert Konterman werd steeds dreigender en hoewel Sparta in mindere mate opnieuw op zoek was naar de voorsprong, leek PEC hier het meeste aanspraak op te maken. Na een klein kwartier kreeg de ploeg loon naar werken, toen Abdou Harroui door druk zetten van Immanuel Pherai in de fout ging. Slobodan Tedic kon de bal daardoor gemakkelijk meenemen, en tekende met een hard schot voor de 1-2.

Kort daarop was Adil Auassar met een kopbal op de paal al heel dicht bij de gelijkmaker, maar de Rotterdammers, die door PEC aan de bal werden gelaten hadden verder moeite met het creëren van grote kansen. Sterker nog, het waren de Blauwvingers die via Immanuel Pherai het dichtst waren bij een (onverdiende) 1-3. Sparta bleef ondertussen zoeken, en ook zij wisten na een individuele fout de tweede van de avond te maken. Huiberts maakte hands in het strafschopgebied, en de geboden penalty werd door Thy ternauwernood langs Mous geschoten.

Sparta ging vervolgens nog op zoek naar een overwinning, maar de 3-2 leek er niet meer te komen. Een minuut voor het einde deed Thy zijn oude club echter heel veel pijn, door met een sterke kopbal de deksel op de neus van de Zwollenaren te slaan. Zo mag Sparta heel stiekem nog hopen op de Europese play-offs, terwijl Zwolle in de grijze middenmoot blijft staan.

Opstellingen en beoordelingen*

Sparta: Maduka Okoye 5,5; Mica Pinto 6,5 (84. Aaron Meijers -), Adil Auassar 6,5, Tom Beugelsdijk 6, Dirk Abels 6; Laros Duarte 5, Abdou Harroui 5; Wouter Burger 5,5 (46. Deroy Duarte 5), Bryan Smeets 5,5 (84. Reda Kharchouch -), Sven Mijnans 5 (73. Mario Engels -); Lennart Thy 6.

PEC Zwolle: Xavier Mous 6; Kenneth Paal 6, Thomas Lam 5,5, Sam Kersten 5,5 (56. Pelle Clement 6), Bram van Polen 6; Dean Huiberts 5 (76. Jesper Drost -), Yuta Nakayama 5,5, Eliano Reijnders 5 (76. Thomas van den Belt -); Immanuel Pherai 5,5, Slobodan Tedic 5, Virgil Misidjan 6.

Man of the match: Mica Pinto
*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

gerelateerd