Lyon profiteert niet van verlies PSG en morst zelf ook

3 april 2021, 22:57

Olympique Lyon heeft zaterdagavond niet optimaal kunnen profiteren van de nederlaag van Paris Saint-Germain tegen Lille. De nummer vier van de Ligue 1 speelde zelf met 1-1 gelijk tegen nummer vijf RC Lens. De voorsprong op die ploeg is nog altijd flink, maar Lyon verzuimde daarmee wel om het gat met de top drie te dichten.

Het is de afgelopen jaren vaak anders geweest, maar de titelrace in Frankrijk is absoluut nog geen uitgemaakte zaak. De top vier staat dicht bij elkaar en vrijwel elke week laat een ploeg wel een steekje vallen. Dat gebeurde zaterdagmiddag voor koploper PSG, dat na het verlies in een onderling duel die koppositie weer kwijtraakte aan Lille. Lyon had de weken voor de interlandbreak al de nodige punten laten liggen, maar kon door dat resultaat in punten weer gelijk komen met PSG.

Daarvoor moest het dus zien te winnen op bezoek bij Lens. Het was echter de thuisploeg in de tweede helft op voorsprong kwam door een goal van Jonathan Clauss. In de eerste helft leek Cheick Oumar Doucoure de openingstreffer al op zijn naam te krijgen, maar zijn goal werd door de VAR afgekeurd. Nu was het dus echter wel 1-0 en moesten Memphis en zijn ploeggenoten aan de bak. Memphis zelf kende overigens een moeizame avond. Zijn bijdrage bleef beperkt tot enkele gemiste kansen en een terechte gele kaart.

Ploeggenoot Lucas Paqueta had een belangrijker aandeel; tien minuten voor tijd zorgde hij voor de gelijkmaker waar Lyon naar op zoek was. De vraag of er dan nog meer dan een punt in zat, kon in de eerste minuut van de extra tijd met 'nee' worden beantwoord. Islam Slimani werd van het veld gestuurd en maakte een slotoffensief dus aanzienlijk lastiger. Lyon moest genoegen nemen met een punt en blijft daarmee vierde. Nog altijd staat alles echter dichtbij: het gat van vijf punten met koploper Lille is verre van onoverbrugbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen