Goudhaantje Jota bezorgt Liverpool belangrijke punten bij Arsenal

3 april 2021, 22:52   Bijgewerkt: 3 april 2021, 22:57

Het moeizame seizoen van Liverpool lijkt toch nog een goede aan te krijgen. De ploeg van manager Jürgen Klopp won zaterdagavond met 0-3 op bezoek bij Arsenal, terwijl concurrenten Leicester City en Chelsea allebei verloren. Daarom heeft de regerend landskampioen de top vier in zicht en dat is belangrijk in de jacht op een ticket voor de Champions League.

Arsenal legde de gasten in het Emirates Stadium geen strobreed in de weg, al kon Liverpool daar in de eerste helft niet van profiteren. James Milner, Fabinho en Roberto Firmino probeerden het doel van Bernd Leno onder vuur te nemen, maar hadden hun vizier niet op scherp staan. Sadio Mané knikte wel richting het doel. Zijn poging werd gekeerd door Leno. De grootste kans was voor Milner, die een voorzet van Trent Alexander-Arnold naast werkte.

Klopp besloot na een uur in te grijpen en Diogo Jota binnen de lijnen te brengen. Dat bleek een gouden greep van de Duitser. Drie minuten na zijn entree werkte de Portugees namelijk de 0-1 binnen op aangeven van Alexander-Arnold. Nog eens vier minuten later was de wedstrijd beslist. Mohamed Salah hield zijn hoofd koel en schoof uit de moeilijke hoek de tweede treffer van Liverpool achter Leno.

Arsenal was op zijn beurt niet bij machte om een slotoffensief te verzorgen. Na de komst van invaller Georginio Wijnaldum liep Liverpool zelfs nog uit naar 0-3. Opnieuw was het uitblinker Jota die een treffer voor zijn rekening nam. Hij schatte een goede voorzet van Mané op waarde en werkte zijn tweede van de avond tegen de touwen. Door de overwinning bezet Liverpool de vijfde plek. West Ham United, Tottenham Hotspur en Everton kunnen echter nog langszij komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen