Nederlands getint Brugge dendert door en wint bij Kortrijk

3 april 2021, 22:36

Club Brugge is zaterdagavond uitstekend gestart aan het laatste gedeelte van de Belgische competitie. Zonder de geblesseerde Noa Lang werd op bezoek bij KV Kortrijk met 1-2 gewonnen. De manschappen van trainer Philippe Clement staan twee wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie negentien punten voor op achtervolger Royal Antwerp.

Ondanks dat de geblesseerde Lang niet kon meespelen in Kortrijk was er toch een groot aantal Nederlanders van de partij. Bas Dost, Ruud Vormer en Tahith Chong hadden namelijk allemaal een basisplaats gekregen van coach Clement. Stefano Denswil moest genoegen nemen met een plekje op de reservebank. Daar bleef hij de gehele wedstrijd naast zijn coach zitten.

Laagvlieger Kortrijk liet direct merken dat de koploper niet zomaar drie punten mee zou nemen uit het Guldensporen Stadion. Al na twaalf minuten spelen kwam de gastheer zelfs verrassend op voorsprong via ex-PSV'er Timothy Derijck. Hij kopte uitstekend raak, maar na ingrijpen van de VAR ging de treffer niet door. Derijck stond namelijk in buitenspelpositie.

Niet veel later kon de thuisploeg alsnog juichen. Na een handige actie van Habib Guèye verzorgde Zinho Gano de 1-0. Kortrijk mocht overigens niet lang genieten van deze voorsprong. Drie minuten later was het namelijk alweer gelijk. Een fraaie volley van Eduard Sobol belandde achter doelman Marko Ilic en betekende dus de snelle gelijkmaker voor de bezoekers uit Brugge.

In de tweede helft bleek spektakel uit en moesten beide ploegen het hebben van counters. Club kwam een kwartiertje voor tijd op een goedkope manier toch op voorsprong. Een gemakkelijk gegeven strafschop werd benut door Hans Vanaken. Daarna kwam de overwinning van de gasten niet meer in gevaar en blijft Brugge op koers voor de zeventiende landstitel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen