AZ boekt ondanks ondertal verdiende overwinning op Willem II

3 april 2021, 22:16

AZ heeft zaterdagavond opnieuw drie punten gepakt. Door een vroege rode kaart voor aanvoerder Teun Koopmeiners, moest de ploeg de hele wedstrijd met een man minder spelen, maar daar ervaarde het geen problemen mee. Dankzij een doelpunt van Albert Gudmundsson wisten de Alkmaarders verdiend met 0-1 te winnen van Willem II, dat voor het eerst verliest na een ongeslagen reeks van vijf wedstrijden.

Trainer Pascal Jansen kon in Tilburg geen beroep doen op Calvin Stengs. Stengs, die de afgelopen anderhalve week nog actief was voor het Nederlands elftal, werd in de basis vervangen door Dani de Wit, die met Jong Oranje de kwartfinale van het EK Onder 21 bereikte. Albert Gudmundsson speelde daardoor als rechtsbuiten. Voor de rest hield Jansen zich aan zijn vaste formatie. Zeljko Petrovic koos voor de vijfde wedstrijd op rij voor dezelfde elf namen aan de aftrap. De Tilburgers zijn in deze formatie nog altijd ongeslagen. Sinds februari heeft de ploeg van Petrovic niet meer verloren.

AZ leek niet van plan om het strijdplan te wijzigen na de rode kaart. De Alkmaarders hadden ondanks hun ondertal bijna 70 procent aan balbezit. Qua kansen kwam echter alleen Willem II in de buurt van een doelpunt. Via Mike Trésor en Pavlidis konden de Tilburgers voor het eerst van de overtalsituatie profiteren, maar de Griekse spits kreeg de bal van Trésor niet goed in de loop. Het rommelige en kansarme spel duurde voort in de tweede helft. De voetballiefhebber werd op de proef gesteld, want bijna alles leek mis te gaan bij beide ploegen. Zowel defensief als offensief.

Na twee afgekeurde doelpunten konden de spelers van AZ eindelijk écht juichen. Karlsson zag zijn inzet nog gekeerd worden door doelman Arijanet Muric, maar in de rebound kon Gudmundsson de bal bij de tweede paal binnentikken. Ondanks dat ze met een man minder speelden, kwamen de Alkmaarders verdiend op 0-1. Pas na het doelpunt van AZ werd Willem II gevaarlijk voor het doel van Bizot, maar het wist uiteindelijk niet tot een reële kans te komen. Willem II verliest daardoor voor het eerst in een reeks van vijf ongeslagen wedstrijden. AZ boekt inmiddels alweer de derde overwinning op rij en neemt daardoor de tweede plek van PSV over.

Opstellingen en beeordelingen*:

Willem II: Arijanet Muric 6; Leeroy Owusu 6,5, Sebastian Holmén 6, Sven van Beek 6, Derrick Köhn 6; Wesley Spieringhs 5 (76. Lindon Selahi –), Mike Trésor 6, Pol Llonch 6 (46. Dries Saddiki 4); Ché Nunnely 5,5 (76. Mats Köhlert –), Kwasi Wriedt 4,5, Vangelis Pavlidis 5

AZ: Marco Bizot 6,5; Jonas Svensson 6, Timo Letschert 6,5, Bruno Martins Indi 6,5, Owen Wijndal 5,5; Teun Koopmeiners –, Fredrik Midtsjø 6 (90. Jordy Clasie –), Albert Gudmundsson 7 (90. Zakaria Aboukhlal –); Dani de Wit 5, Myron Boadu 5 (90. Jelle Duin –), Jesper Karlsson 6,5 (83. Tijani Reijnders –)

Man of the Match: Albert Gudmundsson

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen