Bayern zet tegen Leipzig belangrijke stap richting titel

3 april 2021, 20:31   Bijgewerkt: 3 april 2021, 21:38

Bayern München lijkt zich te kunnen gaan opmaken voor de negende landstitel op rij. In een onderling duel met achtervolger RB Leipzig vergrootte Der Rekordmeister het gat tot zeven punten. Met nog zeven wedstrijden te gaan, lijkt het aftellen te gaan worden voor de ploeg van succestrainer Hansi Flick.

Niet Borussia Dortmund, maar RB Leipzig was de ploeg die het Bayern München dit seizoen moeilijk moest maken. In de eerste seizoenshelft gingen de beide ploegen, samen met het Bayer Leverkusen van toen nog Peter Bosz, nek aan nek. Leverkusen haakte na de winterstop af, maar Leipzig bleef nog enigszins in de buurt. Het verschil was vier punten en de onderlinge ontmoeting van zaterdagavond zou bepalen hoe spannend het restant van het seizoen nog zou worden.

De eerste helft bood daarin niet veel hoop voor RB Leipzig. De ploeg van Julian Nagelsmann controleerde wel, maar produceerde geen enkel schot op doel. Bayern - dat topscorer Robert Lewandowski door een blessure moest missen - noteerde er in het eerste bedrijf drie, waarvan die van Leon Goretzka ook een doelpunt opleverde. Op aangeven van Thomas Müller brak hij de wedstrijd open namens de bezoekers. Ook Leroy Sané en Eric Maxim Choupo-Moting waren voor rust nog dichtbij, maar zagen Peter Gulacsi twee keer reddend optreden. 

Na rust kantelde het geschetste wedstrijdbeeld volledig. De kansen waren nu voor Leipzig, dat bij rust Justin Kluivert en later ook nog aanvallers Yussuf Poulsen en Alexander Sørloth in de ploeg bracht. In de sterkste fase van de thuisploeg wilden de pogingen van onder meer Dani Olmo en Marcel Sabitzer er echter niet in. Bayern moest verdedigen, maar hield stand, terwijl de krachten van Leipzig langzaam wegebten. Der Rekordmeister trok de overwinning over de streep en is weer een grote stap dichter bij de negende Bundesliga-titel op rij. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen