Juventus verder in problemen na puntverlies in derby

Juventus verder in problemen na puntverlies in derby

3 april 2021 – Juventus maakt al een teleurstellend seizoen door, maar moet ook serieus vrezen voor het mislopen van Champions League-voetbal. De ploeg verloor zaterdagavond weer twee dure punten in de derby tegen Torino. Cristiano Ronaldo moest laat in de wedstrijd zelfs nog een punt redden voor de ploeg.

Juventus ging bepaald niet lekker de interlandbreak in. Het verloor met 1-0 van laagvlieger Benevento en vergooide daarmee de laatste hoop op de titel. Tegen Torino moest het zich zien te herpakken. Dat moest het doen zonder Weston McKennie, Paulo Dybala en Arthur Melo. Het drietal werd gestraft voor het organiseren van een coronafeestje en werd door de club buiten de wedstrijdselectie gelaten.

De avond leek zonder problemen te beginnen voor Juventus. Smaakmaker Federico Chiesa ontving de bal van Alvaro Morata, sprintte de defensie voorbij en zette de ploeg vroeg op voorsprong. Vanaf dat moment werd het echter de wedstrijd van de Paraguayaanse spits Antonio Sanabria. Een kwartier na de openingstreffer kwam hij met een antwoord door de rebound van een door Wojciech Szczesny gekeerd schot via de lat binnen te koppen: 1-1.

Al kort na rust volgde de tweede van Sanabria. De spits profiteerde nu van een heel slordige terugspeelbal van Dejan Kulusevski. Hij liep Matthijs de Ligt voorbij en schoot hard binnen. Juventus moest vrezen voor een tweede nederlaag op rij. Wie anders dan Cristiano Ronaldo kon echter nog een punt redden voor De Oude Dame. Van dichtbij kopte hij tien minuten voor tijd de 2-2 binnen.

gerelateerd