Houwen onder de lat bij Vitesse; AZ zonder Stengs

Houwen onder de lat bij Vitesse; AZ zonder Stengs

3 april 2021 – In de strijd om plek twee komen AZ én Vitesse vanavond om 20:00 uur in actie. De Alkmaarders nemen het in Tilburg op tegen Willem II en Vitesse gaat op bezoek bij FC Twente. Calvin Stengs en Remco Pasveer zijn de grote afwezigen bij respectievelijk de nummers drie en vier.

Het meest opvallende aan het elftal van AZ is het ontbreken van Stengs. De aanvaller maakte afgelopen week nog deel uit van de wedstrijdselectie van Oranje, maar staat in Tilburg niet op het formulier. De reden daarvoor is een lichte knieblessure die hij opliep tegen Gibraltar. Door zijn afwezigheid is Albert Gudmundsson de derde aanvaller naast Jesper Karlsson en Myron Boadu. Dani de Wit staat op tien. Achterin is Timo Letschert de vervanger van de geblesseerde Pantelis Hatzidiakos.

De opstelling van Vitesse kent maar één verrassing; Remco Pasveer is er niet bij. 'Pasveer ontbreekt vandaag uit voorzorg vanwege lichte liesklachten', lichtte de club toe op Twitter. Jeroen Houwen is de vervanger van de ervaren doelman. Zijn aanvoerdersband wordt overgenomen door Danilho Doekhi. 

Na een interlandbreak vervolgen beide clubs vanavond de strijd om plek twee. Vooralsnog is deze in handen van PSV, al heeft AZ evenveel punten en moet het alleen op basis van doelsaldo de Eindhovenaren nog voor zich dulden. Vitesse volgt als nummer vier met drie punten minder. 

Opstellingen:
AZ: Bizot; Svensson, Letschert, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Gudmundsson, Boadu, Karlsson
Willem II: Muric; Owusu, Van Beek, Holmen, Köhn; Spieringhs, Trésor, Llonch; Pavlidis, Wriedt, Nunnely

FC Twente: Drommel; Ebuehi, Dumic, Pierie, Oosterwolde; Bosch, Zerrouki, Ilic; Narsingh, Danilo, Menig
Vitesse: Houwen; Dasa, Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Wittek; Tronstad, Tannane, Bero; Broja, Openda

gerelateerd