Lille herovert koppositie in topper tegen PSG, rood voor Neymar

3 april 2021, 18:56   Bijgewerkt: 3 april 2021, 19:01

Lille, de revelatie van het huidige Ligue 1-seizoen, is na zaterdag opnieuw de Franse koploper. In de topper tegen concurrent Paris Saint-Germain won het met 0-1 en nam het zo de koppositie van de over van de ploeg die in zeven van de laatste acht seizoenen kampioen werd. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man na een opstootje in de extra tijd. 

Voor Lille stond de topper tegen Paris Saint-Germain in het teken van revanche. Revanche na de ontmoeting van tweeënhalve week geleden in de Coupe de France, waar PSG veel te sterk was (3-0). Maar ook tegenover zichzelf had het iets goed te maken. In de laatste wedstrijd voor de interlandbreak verloor de ploeg met 1-2 van laagvlieger Nimes, waardoor het de koppositie kwijtraakte aan uitgerekend Paris Saint-Germain.

In beide opzichten moest de ploeg van onder meer vaste kracht Sven Botman zich dus zien te herpakken. Hoewel de eerste grote kans na een kwartier voetballen voor Kylian Mbappé was, kwam het eerste doelpunt vijf minuten later op naam van een Lille-aanvaller. Jonathan David zag zijn schot van richting veranderd worden, waardoor Keylor Navas kansloos was. Na twintig minuten stond de 0-1 in het voordeel van de bezoekers op het scorebord.

Deze stand zou onveranderd blijven. Ondanks dat PSG - waar Mitchel Bakker na 64 minuten in de ploeg kwam - meer balbezit had en meer doelpogingen noteerde, bleef het aantal echt grote kansen beperkt. De grootste mogelijkheid in de tweede helft was zelfs voor Lille. Het was Oranje-beul Burak Yilmaz die in de 73e minuut inviel en vijf minuten later een enorme kans kreeg om de voorsprong te verdubbelen, maar hij stuitte op uitstekend keeperswerk van Navas.

Een slotoffensief bleef uit, maar de laatste minuten van de wedstrijd waren op een andere manier opvallend. De frustratie sloeg namelijk flink toe. Het was Neymar die deze uitte richting Tiago Djalo, wat tot een opstootje leidde. Beide spelers ontvingen hiervoor hun tweede gele kaart. Doelpunten vielen er niet meer en dus eindigde de wedstrijd in een uitstekend resultaat voor Lille en een deceptie voor PSG. Laatstgenoemde moet in Ligue 1 aan de bak en staat bovendien voor het uiterst zware Champions League-tweeluik tegen Bayern München. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen