Schalke onderuit ondanks eerste goal Huntelaar; ook BVB verliest

3 april 2021, 17:25

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn eerste basisplaats bij Schalke 04 zaterdagmiddag bekroond met de eerste goal sinds zijn terugkeer. Nadat een eerder doelpunt in dezelfde wedstrijd nog werd afgekeurd, scoorde hij na tachtig minuten alsnog. Daarmee kon hij het verschil niet meer maken; tegenstander Bayer Leverkusen won de wedstrijd met 2-1. 

Zo teleurstellend als het seizoen van Schalke 04 verloopt, zo teleurstellend was vooralsnog ook de terugkeer van Huntelaar. De spits gaf een goede kans op de Eredivisietitel met Ajax op om zijn andere oude liefde voor degradatie te behoeden. In plaats daarvan keek hij door blessureleed echter vooral toe. Zo zag hij vanaf de kant hoe Schalke sinds de eerste overwinning van het seizoen begin januari niet meer wist te winnen. Op twee korte invalbeurten na kwam hij daarbij zelf niet in actie - tot de wedstrijd van zaterdagmiddag tegen Bayer Leverkusen.

Daar keerde hij - zoals aangekondigd door trainer Dimitrios Grammozis - terug in het elftal. In zijn eerste wedstrijd als basisspeler leek hij al eerder van groot belang te kunnen zijn. Na een uur spelen tikte hij in een leeg doel de gelijkmaker binnen. De vreugde bij Huntelaar was groot, maar [a,https://www.fcupdate.nl/video/17861/huntelaar-ziet-zijn-eerste-schalke-goal-afgekeurd-worden/,_blank,wel van korte duur]. De vlag was namelijk omhoog, want eerder die aanval was buitenspel geconstateerd. Nog geen eerste Schalke 04-treffer sinds zijn terugkeer dus voor Huntelaar. 

Na tachtig minuten zou deze alsnog vallen. Huntelaar ving een voorzet van Can Bozdogan op de borst op en schoot hard en laag binnen; zijn eerste Bundesliga-treffer sinds april 2017. Veel schoot Schalke met het doelpunt echter niet op. Door de eerdere goals van Lucas Alario en Patrik Schick won Bayer Leverkusen - waar Nederlander Jeremie Frimpong laat in mocht vallen - de eerste wedstrijd na het ontslag van Peter Bosz.

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 1-2

De overwinning van Bayer Leverkusen is slecht nieuws voor Borussia Dortmund, dat zaterdag zelf de aansluiting op de top vier - en dus een Champions League-ticket - verloor. Tegen nummer vier Eintracht Frankfurt moest Dortmund, zelf de nummer vijf, winnen om aan te blijven haken bij de bovenste vier plekken. Dat gebeurde niet door een late 1-2 van Andre Silva in de 87e minuut. Hij maakte alsnog de winnende, nadat een eerder doelpunt van Stefan Ilsanker werd afgekeurd wegens buitenspel. Door een eigen doelpunt van Nico Schultz en een gelijkmaker van Mats Hummels was de stand op dat moment 1-1. 

VfL Wolfsburg - FC Köln 1-0

Ook het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst boekte zaterdagmiddag een nipte zege. Laagvlieger FC Köln werd met 1-0 verslagen. Voor het eerst in drie wedstrijden was Weghorst zelf niet trefzeker. Wel gaf hij de assist op het enige doelpunt van ploeggenoot Josip Brekalo. Zo stevent Wolfsburg nog altijd op een keurige derde plek af.

Overige uitslagen:

FC Augsburg - Hoffenheim 2-1

FSV Mainz - Arminia Bielefeld 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen