Wormuth spreekt van 'bonbon-wedstrijd' tegen PSV

Wormuth spreekt van 'bonbon-wedstrijd' tegen PSV

3 april 2021 – Heracles Almelo zal dit weekend als underdog gelden voor de wedstrijd tegen PSV in de Eredivisie. Dat betekent uiteraard niet dat de nummer negen van de competitie geen kans maakt. Trainer Frank Wormuth hoopt op een goed resultaat in het kader van het bereiken van de play-offs.

"Ik zit volledig in de PSV-modus, pas daarna komen we in een fase waarin we het erover kunnen hebben", zegt Wormuth tegen Tubantia over het halen van de play-offs. Hij spreekt van een zogenaamde 'bonbon-wedstrijd' tegen PSV. "Fantastisch om tegen ploegen als PSV, Ajax, Feyenoord en AZ te spelen, maar die wedstrijden win je vrijwel nooit. Je kunt wel punten halen, maar die calculeer je niet in. Pak je een punt, dan is het een bonus."

Hierna moet het gebeuren, weet Wormuth. "Na PSV spelen we tegen Willem II, Emmen en VVV, dat zijn ploegen van hetzelfde niveau. Dat is de volgende fase op weg naar de play-offs. Laten we wel zijn: we willen het heel graag halen. Het is voor een club als Heracles wel dè manier om Europees voetbal te halen. Voor de nummer vijf van de Eredivisie is het daarentegen een stuk minder aangenaam."

gerelateerd