Mvogo: "Dankzij het vertrouwen van de trainer kon ik me bewijzen"

3 april 2021, 15:56   Bijgewerkt: 3 april 2021, 16:05

Yvon Mvogo is trainer Roger Schmidt dankbaar voor het vertrouwen dat hij in de PSV-doelman is blijven houden. Dat vertelde hij in gesprek met het Zwitserse La Liberté. In dat interview blikte hij onder meer terug op zijn beginperiode bij PSV, waar hij met twee blunders in zijn eerste twee wedstrijden geen goede start kende.

"De trainer liet me echt zien dat hij met mij wilde werken", zei Mvogo over zijn keuze voor PSV. "Hij volgde me al toen hij nog bij Bayer Leverkusen zat. Hij kende mijn profiel. Toen ik net in Eindhoven was, moest ik mijn draai nog vinden en kende ik een moeilijk debuut", doelde hij op de twee fouten aan de hand waarvan hij flink bekritiseerd werd. "Dankzij van het vertrouwen van de trainer bleef ik onder de lat staan en kon ik mezelf bewijzen."

De Zwitserse doelman zag vooral de tweede fout breed uitgemeten worden op het internet. "Zelfs mijn familieleden plaagden me ermee. Maar we kennen elkaar, dus dat is oké. Als ik terugkijk, moet ik er ook om lachen, omdat dit dingen zijn die gebeuren in het voetbal. Tijdens die moeilijke periode concentreerde ik me op het voetbal en keek ik niet naar wat er in de media en op internet werd gezegd. Ik kon ook rekenen op de steun van mijn moeder, mijn zus, mijn vrienden en mijn zaakwaarnemer. Zij zijn er niet alleen in goede, maar ook in slechte tijden."

Mvogo weerlegde de opmerking dat zijn overstap (op huurbasis) van RB Leipzig naar PSV een stap achteruit is. "PSV is een geweldige club, met een mooie historie. We staan tweede op de ranglijst en proberen ons te kwalificeren voor de Champions League. Het is niet per se een stap achteruit. Ik voel me vereerd om hier te zijn." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen