Chelsea beleeft horrormiddag en krijgt voetballes van West Brom

3 april 2021, 15:37

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Chelsea niet gewonnen van West Bromwich Albion, de nummer negentien van de Premier League. Na de 3-3 eerder dit seizoen werd het vandaag nog pijnlijker voor de nummer vier van de competitie. Op eigen veld bleek de laagvlieger namelijk met 2-5 te sterk.

Met Hakim Ziyech in de basis begon Chelsea niet eens onaardig aan de wedstrijd. Na een klein halfuur tikte Christian Pulisic de 1-0 binnen uit een rebound. Twee minuten na die treffer stond Chelsea ineens met tien man nadat Thiago Silva een keiharde tackle bestraft zag worden. Om de verdediging te versterken, koos Tuchel ervoor om Hakim Ziyech naar de kant te halen. Hij kon dus net als Silva de kleedkamer op gaan zoeken na een halfuur.

Met tien man was er al snel geen houden meer aan voor Chelsea, dat West Brom vrijuit zag spelen. Matheus Pereira werkte de bal na een schitterende lange pass van Sam Johnstone over Edouard Mendy heen en maakte in de vierde minuut van de blessuretijd ook de 1-2. Chelsea kreeg het niet voor elkaar om het tij na rust te keren. Sterker nog, het werd alleen maar erger voor de thuisclub. Callum Robinson, eerder dit seizoen ook al trefzeker tegen Chelsea, veegde de bal na een uur spelen geweldig tegen de touwen voor de 1-3. Zes minuten bepaalde Mbaye Diagne de tussenstand zelfs op 1-4.

Een vernedering dus voor Chelsea, dat nog wel een klein doekje voor het bloeden kreeg. Mason Mount kon op aangeven van Timo Werner de 2-4 maken. Toch deed West Brom nogmaals van zich spreken, door in blessuretijd via Robinson de 2-5 op de borden te zetten. Een rampdag dus voor het Chelsea van Thomas Tuchel. De Duitse coach kreeg in Engelse dienst nog niet eerder drie goals tegen in een wedstrijd, maar werd vandaag dus met beide benen op de grond gezet door de degradatiekandidaat.

Voor Chelsea is het bovendien het tweede puntenverlies op rij. De club doet zodoende slechte zaken in de strijd om plek vier. West Brom mag door de winst nog hopen op lijfsbehoud. Bizarre statistiek is overigens dat West Brom dit seizoen pas 25 keer scoorde. Acht van die doelpunten vielen tegen Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen