Klopp snapt niets van absentie Alexander-Arnold bij Engelsen

3 april 2021, 13:50

Dat Gareth Southgate ervoor heeft gekozen om Trent Alexander-Arnold niet op te roepen bij de nationale ploeg van Engeland, kan op weinig begrip rekenen van Jürgen Klopp. De trainer van Liverpool vindt het onlogisch dat zijn rechtsback niet bij de nationale ploeg hoort.

De afgelopen interlandperiode gaf Gareth Southgate de voorkeur aan aan Kyle Walker, Kieran Trippier en Reece James. "Ik ben zelf ook trainer", zei Klopp tegen The Guardian over het selectiebeleid van Southgate. "We maken vaak keuzes die niet iedereen begrijpt. Ik respecteer de keuzes van Gareth, maar begrijp ze niet. Dat komt omdat Trent de afgelopen twee jaar misschien wel de beste rechtsback ter wereld is geweest. Dat is de waarheid en heel knap gezien zijn jonge leeftijd."

Dat Alexander-Arnold net als heel Liverpool dit seizoen minder op dreef is, weet Klopp ook. "Hij begon het seizoen met een coronabesmetting en dat was niet goed. Daardoor duurde het al langer voordat hij in vorm was. Maar inmiddels is hij één van onze meest constante spelers en een sterkhouder in het team. Dat kan dus niet de reden zijn van het niet oproepen. Als je Lionel Messi vergelijkt met zijn eerdere seizoenen, dan is hij nu niet zo goed als eerder. Maar ondanks dat is hij nog steeds de beste speler ter wereld."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen