Excelsior houdt ondanks ondermaats seizoen vast aan Dijkhuizen

Excelsior houdt ondanks ondermaats seizoen vast aan Dijkhuizen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 april 2021 – Als het aan Excelsior ligt, staat Marinus Dijkhuizen ook komend seizoen voor de groep in Kralingen. De coach, die vrijdag zijn honderdste wedstrijd coachte namens de Rotterdammers, staat met de ploeg slechts tiende en gaat de play-offs waarschijnlijk niet halen. Directeur Ferry de Haan spreekt van een verloren seizoen.

Het voetbaljaar is nu al over, weet De Haan. "Dit willen we niet. We hadden ook niet verwacht dat het nu al over zou zijn, zover voor het einde van het seizoen. Enorm teleurgesteld." Excelsior kwam vrijdag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Jong PSV. De trainer de laan uitsturen heeft volgens De Haan weinig zin.

"Wij hebben niet het idee dat als we morgen een andere trainer voor de groep zetten we opeens acht wedstrijden achter mekaar winnen", vertelt De Haan aan RTV Rijnmond. "Het seizoen is teleurstellend. Voor de club, spelers en trainer. Maar als je alles analyseert: we krijgen in een groot aantal wedstrijden genoeg kansen maar benutten er niet genoeg. Daarnaast geven we de goals nog steeds te makkelijk weg. Dat is het grootste probleem en dat kun je niet alleen op het conto van de trainer schuiven."

Want Dijkhuizen levert in zijn ogen zeker geen slecht werk. "Ik vind dat de tactiek redelijk klopt", vervolgt De Haan. "Natuurlijk ben je altijd afhankelijk van de uitvoering. De individuele kwaliteiten en fouten die voorin en achterin gemaakt worden, zijn er helaas nog niet uit. Dat was begin vorig jaar ook al zo. Maar ik denk wel dat het duidelijk is wat er van de spelers gevraagd wordt. Ik denk dat dat ook een kwaliteit en een handtekening van een trainer moeten zijn. Echt niet alles is goed, dat snap ik zelf ook wel. Maar ik denk dat dat het voornaamste van een trainer is: gedegen daaraan gaan werken, gefaseerd proberen dingen beter te gaan doen. Sommige dingen zijn daarin geslaagd, maar ook een aantal niet."

Reacties

gerelateerd