Van Ewijk ziet sc Heerenveen-interesse als 'een beloning'

Van Ewijk ziet sc Heerenveen-interesse als 'een beloning'

3 april 2021 – ADO Den Haag moet vrezen dat het volgend seizoen niet meer in de Eredivisie speelt, maar dat geldt niet voor Milan van Ewijk. De rechtsback van ADO staat in de nadrukkelijke belangstelling van sc Heerenveen. Die club heeft volgens Omroep West een bod van tonnen gedaan op de back, die zelf wel oren lijkt te hebben naar een transfer naar Friesland.

Bij Omroep West reageert Van Ewijk op de hardnekkige geruchten. "Het is ook een beloning voor de goede wedstrijden die ik dit seizoen heb gespeeld", zegt de verdediger. "Nu deze lijn doortrekken en dan zie ik aan het einde van het seizoen wel waar het heengaat." De 21-jarige back weet dat sowieso niet te klagen heeft over belangstelling. "Ik sta met beide benen op de grond. Daar zorgen vrienden en familie voor. Ook mijn zaakwaarnemer zegt vaak: 'weet waar je vandaan komt'. Dat is ook zo. Ik heb een lange weg afgelegd en nog een lange weg te gaan", zegt Van Ewijk, die door ADO werd opgepikt bij de amateurs van Excelsior Maassluis.

De jonge back lijkt wel oren te hebben naar een vertrek naar Heerenveen. "Of Heerenveen bij mij past? In de wedstrijden dat wij met ADO tegen hen hebben gespeeld zag het er wel aantrekkelijk uit. Zij spelen met backs die hoog staan, die veel aan de bal komen. Stel dat er een gesprek komt, dan wil ik graag weten wat hun plan is. Ik ben een jongen die keuzes op gevoel maakt", zegt Van Ewijk, die vorig seizoen op huurbasis voor SC Cambuur speelde.

Overigens heeft hij nog een contract tot 2022 bij ADO. "De situatie waar ADO nu in zit en stel dat ze degraderen, dan zou het misschien wel nodig zijn om spelers te verkopen. Dan kunnen ze het geld gebruiken om andere spelers te halen, of wellicht jeugd door te laten stromen. Ik wil eerst het seizoen goed afmaken, dat staat bij mij op nummer één."

gerelateerd