Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Scherpen leert van Stekelenburg: "Knap dat hij er nu staat"

Scherpen leert van Stekelenburg: "Knap dat hij er nu staat"

2 april 2021 – Kjell Scherpen leert bij Ajax veel van zijn collega en concurrent Maarten Stekelenburg. Toen André Onana wegviel vanwege een dopingschorsing, hoopte de 21-jarige Scherpen dat hij zou worden doorgeschoven als eerste doelman. De keuze viel echter op zijn zeventien jaar oudere ploeggenoot, waar Scherpen wel begrip voor heeft.

"Ik hoopte natuurlijk dat de keuze op mij viel, maar ik ben nog maar 21 jaar en heb nog veel tijd", toont de voormalig doelman van FC Emmen zich geduldig in een interview met het Ajax-clubkanaal. "Van Maarten vind ik het knap dat hij er nu staat, terwijl hij lang niet heeft gespeeld. De rust en de kalmte die hij naar de ploeg uitstraalt en het vertrouwen dat hij geeft aan de verdediging zijn dingen waar ik naar heb gekeken."

Ook van de uitstraling van Stekelenburg leert veel. "Het is wel iets dat ik een beetje heb afgekeken voor mijn spel bij Jong Oranje. Je ziet dat hij nog steeds een van de besten is. We hebben een goede band met elkaar en hij geeft ook veel tips", vervolgt Scherpen, die aan zichzelf blijft werken. "Door in jezelf te investeren – met wedstrijden bij Jong Ajax en trainingen bij het eerste – word je een veel betere keeper."

Bij Jong Oranje maakte Stekelenburg de afgelopen interlandperiode een uitstekende indruk. "Er waren veel reacties, vanuit de media en ook vanuit mijn eigen omgeving. Over mij was het positief en dat doet me goed", erkent de doelman, die zich ook met de bal aan de voet steeds beter redt. "Toen ik hier net kwam, schrok ik soms als ik de bal kreeg. Nu krijg ik daar totaal geen stress meer van en weet ik wat ik moet doen."

gerelateerd