Fraser betreurt zomers vertrek Duarte: "Dat reken ik mezelf aan"

Fraser betreurt zomers vertrek Duarte: "Dat reken ik mezelf aan"

2 april 2021 – Deroy Duarte (21) is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van Sparta Rotterdam. Pogingen om de talentvolle middenvelder langer vast te leggen, mislukten. Dus loopt Duarte, die de gehele jeugdopleiding bij de Rotterdamse club doorliep, binnenkort gratis de deur uit. Henk Fraser ziet het vertrek van Duarte als een nederlaag van zichzelf.

Over de potentie van Duarte twijfelt Fraser niet. "Deroy heeft alles wat een goede voetballer moet hebben. Maar ik mis bij hem te vaak de drive", vertelt Fraser tegenover het Algemeen Dagblad. "Jezelf echt pijn doen, een sprint van honderd meter maken zonder dat dit uiteindelijk iets oplevert; dát moet je hebben op dit niveau. Op die manier maak je als voetballer het verschil voor je elftal."

Fraser vindt dat Duarte niet vaak genoeg heeft laten zien het stempel van toptalent waard te zijn. Een toptalent moet het vaker laten zien, is de trainer van mening. Duarte miste van Fraser dan weer 'een stukje empathie en bevestiging, de spreekwoordelijke aai over de bol', aldus de krant. Vaststaat dat Duarte na dit seizoen naar een andere club gaat. "Ik heb Deroy blijkbaar niet goed genoeg kunnen raken. Dat reken ik mezelf aan", aldus Fraser.


Duarte vindt de tijd rijp om naar een andere club te verhuizen. "Ik wil graag een stap maken, in Nederland of ergens anders. Ik denk dat dit het goede moment is. Zeker omdat ik elders hopelijk op mijn favoriete positie kan spelen."

gerelateerd