Klopp gaat Van Dijk niet verbieden om deel te nemen aan het EK

2 april 2021, 18:19

Virgil van Dijk werkt al maanden hard aan zijn herstel van een gescheurde voorste kruisband in de rechterknie, maar een rentree is nog niet in zicht. Mocht de 29-jarige centrale verdediger de race tegen de klok winnen en op tijd fit zijn voor het EK, dan zal Jürgen Klopp hem deelname niet verbieden.

De Duitse trainer werd vrijdag gevraagd naar een update over het revalidatieproces van zowel Van Dijk als Jordan Henderson, die eveneens uit de roulatie is. "Ik heb geen idee of zij het EK kunnen halen, er is niks veranderd. De tijd zal het leren. Ik wil het Nederlands elftal of het Engels elftal geen speler onthouden. Als ze fit zijn, dan zijn ze fit. Zo niet, dan kan ik daar niets aan veranderen."

"Ze bevinden zich in het hersteltraject. Het is niet aan mij om een beslissing te nemen. Ik geef enkel het nieuws door en op dit moment is er niets om door te geven, geen slecht nieuws en geen goed nieuws. Morgen kunnen ze in elk geval niet spelen, dat is hoe het er nu voor staat", aldus Klopp op zijn persconferentie.

Van Dijk liep op 20 oktober tijdens de stadsderby tegen Everton een zware knieblessure op. Twee weken later ging hij onder het mes, waarna zijn lange revalidatie begon. De kans dat de verdediger het EK haalt, lijkt klein. "Ik reken er niet op op dit moment, maar als het wel zo zou zijn dan zou het fantastisch zijn", zei bondscoach Frank de Boer onlangs.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen