Gravenberch beste speler in maart, Kökçu beste talent

Gravenberch beste speler in maart, Kökçu beste talent

2 april 2021 – Het zijn mooie weken voor Ajacied Ryan Gravenberch: afgelopen week debuteerde de middenvelder in het Nederlands elftal en speelde hij direct in alle drie de interlands en vlak voor de herstart van de Eredivisie werd het talent (18) gekozen tot de beste speler van de maand maart in de Eredivisie. Feyenoorder Orkun Kökcü (20) werd gekozen tot grootste talent van maart.

Dat heeft de Eredivisie bekend gemaakt. Gravenberch kende, net als heel Ajax overigens, een uitstekende maand maart in de Eredivisie. Tegen FC Groningen maakte hij bovendien een doelpunt en ook gaf hij tegen PEC Zwolle een assist. Zodoende staat hij hoog in de statistieken als het gaat om aandelen in de doelpunten: alleen Dusan Tadic (13) en Anotny (8) waren vaker assistgever dan Gravenberch (5). Het is zijn eerste uitverkiezing van beste speler van de maand door de Eredivisie.

Voor Kökcü is het na december 2019 de tweede maal dat hij de prijs voor talent van de maand krijgt. In zijn laatste drie Eredivisie-duels in De Kuip was hij drie keer direct betrokken bij een treffer (twee goals en één assist), vaker dan in zijn eerste twintig thuiswedstrijden daarvoor. Alleen Steven Berghuis zorgde voor meer gevaar vanuit de Rotterdammers in de drie competieduels de afgelopen maand: daarbij werd gekeken naar het aantal doelpogingen (of eindpasses daar naartoe).

Ondanks de mindere maand zijn de Rotterdammers wel gewoon hofleverancier van het elftal van de maand, waarin ook Heracles Almelo, Sparta Rotterdam en FC Emmen een aandeeltje hebben. Het volledige Elftal van de Maand maart: Nick Marsman (Feyenoord), Tom Beugelsdijk (Sparta Rotterdam), Eric Botteghin (Feyenoord), Glenn Bijl (FC Emmen), Orkun Kökçü (Feyenoord), Ryan Gravenberch (Ajax), Laros Duarte (Sparta Rotterdam), Luca de la Torre (Heracles Almelo), Jesper Karlsson (AZ), Eran Zahavi (PSV) en David Neres (Ajax).

gerelateerd