Brugge-coach over blessure Lang: "Zal niet iets zijn van maanden"

2 april 2021, 15:07

De schrik zat er ook bij Club Brugge goed in toen Noa Lang geblesseerd raakte bij Jong Oranje. De kwetsuur van de talentvolle Nederland leek aanvankelijk zeer ernstig, maar valt toch mee. Philippe Clement is vrijdag tijdens de persconferentie van Club Brugge ingegaan op de blessure van Lang.

Het is nog onduidelijk wanneer Lang weer kan spelen, maar ernstig is zijn blessure niet. "Ik denk dat het redelijk goed gaat met hem", vertelde de coach van Club volgens Sporza. "Op het moment dat je dat ziet gebeuren, dan denk je het ergste. Ik kreeg ook wat slechte signalen uit Nederland meteen na zijn blessure."

Door een schorsing vanwege zijn rode kaart voor de interlandperiode mocht Lang dit weekend sowieso niet spelen. Mogelijk doet hij volgende week tegen Anderlecht wel weer mee. "Het is afwachten hoe snel zijn revalidatie gaat. Het zal niet iets van zijn van maanden en daar vreesden we in het begin wel voor. Het is gevaarlijk om doelen te stellen met blessures. Als je risico's neemt met een spierblessure, dan is er een kans dat zijn seizoen afgelopen is."

Clement wil de situatie met Lang dus niet forceren, maar wil er met de medische staf wel druk op zetten. Blij is de trainer wel dat Lang goed met de situatie omgaat. "Ik had hem meteen een berichtje gestuurd en hij heeft me teruggebeld. Het is vervelend als iemand in het buitenland onderzocht moet worden, niet door je eigen medische staf, en er beslissingen moeten genomen worden. Hij heeft heel goed contact gehouden met mij, de dokter en met de bondscoach."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen