Ajax verder zonder Blind: "De prijzen ook voor hem pakken"

Ajax verder zonder Blind: "De prijzen ook voor hem pakken"

2 april 2021 – Juist nu de cruciale fase van het seizoen voor de deur staat, moet Ajax verder zonder Daley Blind. De verdediger raakte tijdens Gibraltar tegen Oranje zwaar geblesseerd en kan dit seizoen niet meer spelen voor Ajax. Edson Álvarez baalt als een stekker.

De Mexicaan weet hoe belangrijk de ervaren kracht was voor Ajax. "Daley Blind is een belangrijke speler voor ons", zegt Álvarez tegen de NOS. "Hij heeft een erg goede pass, een goede mentaliteit en hij heeft ervaring. Dat is belangrijk. Het is moeilijk voor ons, maar we moeten door. We zitten in de kwartfinales van de Europa League, in de finale van de beker en we willen onze koppositie behouden. We hebben de kwaliteiten om het gemis van Blind op te vangen."

Volgens Álvarez is de selectie van Ajax een soort familie. "We willen het doen voor Blind. We spelen voor Daley en tonen respect voor hem. De mensen houden van hem. We weten dat het moeilijk is voor Daley en we willen er voor hem zijn en hem helpen." Ajax hervat de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De voorsprong op nummer twee PSV is elf punten. Komende donderdag wacht er voor Ajax de wedstrijd tegen AS Roma in de Europa League.

gerelateerd