Schmidt is gelukkig: "Volgend seizoen meedoen om prijzen"

Schmidt is gelukkig: "Volgend seizoen meedoen om prijzen"

2 april 2021 – Los van de spelers die al langer uit de roulatie zijn, onder wie Ryan Thomas, heeft PSV geen nieuwe blessuregevallen opgelopen tijdens de interlandperiode. Dat bevestigde trainer Roger Schmidt vrijdag op de persconferentie voor het duel met Heracles Almelo van zaterdag.

De Duitse coach is tevreden over hoe zijn spelers zijn teruggekeerd van de interlandverplichtingen. "Ik zie de spelers pas in de middag, maar ze hebben geen zware blessures opgelopen", sprak Schmidt volgens het Eindhovens Dagblad op het persmoment. Het ging ook over Cody Gakpo, die bij Jong Oranje een uitstekende indruk maakte en mogelijk zelfs in beeld is bij het Nederlands elftal. "Er zijn in het Nederlands elftal veel goede aanvallende spelers", aldus Schmidt.

De trainer had mooie woorden in huis voor de 21-jarige aanvaller. "Cody heeft echt een stap vooruit gezet. Hij is weer fit. In het nationale beloftenteam heeft hij zich goed laten zien. Straks wordt het misschien de vraag of hij kan spelen op een groot toernooi tegen bijvoorbeeld Jong Frankrijk of dat hij ook echt kan spelen bij het Nederlands elftal. Dat is altijd een beslissing van de bondscoach."

Eigen toekomst
Kampioen worden met PSV zit er gezien de grote achterstand op Ajax waarschijnlijk niet in, maar toch heeft Schmidt het goed naar zijn zin. "Ik ben heel blij hier, ik zie potentie en ontwikkeling", werd hij geciteerd door Voetbal International. "Volgend seizoen kunnen we een volgende stap maken en écht meedoen om de prijzen. Dat miste dit jaar, al waren we daar ook weer niet heel ver vandaan. Ik wil het seizoen zo goed mogelijk eindigen; het zou geweldig zijn om volgend jaar Champions League te spelen. Daar ligt mijn focus, niet op andere zaken."

De trainer, die met PSV tweede staat met evenveel punten als nummer drie AZ, verwacht dan ook dat ook komend seizoen de eindverantwoordelijke zal zijn in Eindhoven.

gerelateerd