"Wijnaldum is niet onvervangbaar in het team van Liverpool"

1 april 2021, 23:27

Georginio Wijnaldum heeft een aflopend contract bij Liverpool en staat in de sluimerende belangstelling van diverse andere Europese topclubs, toch snapt voormalig Liverpool-middenvelder Jamie Redknapp dat The Reds de Nederlander niet een heel nieuw fors salaris kunnen aanbieden. Volgens de oud-voetballer is hij namelijk wel te vervangen.

"Liverpool gaat niet zomaar geld verspillen om oude, dure spelers te binden met langdurige contracten", duidt Redknapp tegenover The Daily Mail de situatie van Wijnaldum, die graag een langdurige verbintenis wilde bij Liverpool, maar die (vooralsnog) niet kreeg. Onder andere FC Barcelona en Juventus zouden op vinkentouw zitten voor de diensten van de Nederlander.

"Wijnaldum is een geweldige aanwinst gebleken voor Liverpool de laatste jaren. Hij brengt het team ontzettend veel energie, maar ik heb het gevoel dat de club niet heel veel salaris zal geven aan een speler tot zijn 33ste of 34ste jaar", zei Redknapp, die veel lof heeft voor Wijnaldum. "Maar hij is niet onvervangbaar. Je kunt meer spelers vinden zoals Wijnaldum. Dat gaat Liverpool dan ook proberen te doen op de markt. Dat is de manier waarop Liverpool nou eenmaal succesvol werkt de laatste jaren."

Lees ook: 'Koeman zet Barça naar zijn hand en krijgt Memphis en Wijnaldum'

Volgens Redknapp is een type Wijnaldum wel te vinden en zal dat uiteindelijk financieel The Reds meer opleveren. Wijnaldum wordt nog altijd begeerd door Ronald Koeman, maar Barcelona-voorzitter Joan Laporta zou hem een potentieel gevaar vinden voor talent Ilaix Moriba. Marca kwam donderdag met het nieuws naar buiten dat ook Juventus interesse zou hebben in de Nederlander. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen