Ajax-verdediger Martínez vindt bijnaam niet helemaal passend

1 april 2021, 21:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-verdediger Lisandro Martínez (23) is niet heel erg te spreken over zijn bijnaam bij de fans van de Amsterdammers. De Argentijn vindt dat de term 'slagerij' te weinig eer doet aan het spel van de verdediger aan de bal. Volgens hem past 'de pitbull', zoals hij in Argentinië wordt genoemd, veel beter bij zijn eigen optredens.

"Ik zal een tegenstander nooit bewust blesseren. In Argentinië noemden ze me de pitbull. Dat dekt mijn speelstijl beter. Ik bijt me vast in mijn tegenstander", legt Martínez uit tegenover supportersvereniging Ajax Life. In Amsterdam wordt er vaak gesproken over 'slagerij Martínez', mede gezien de tien gele kaarten die hij in 72 officiële optredens pakte namens Ajax. 

"Als ik op het veld sta, vergeet ik de wereld om me heen en wil ik ten koste van alles winnen. Toch vind ik de vergelijking niet helemaal kloppen. Ik moet het ook van mijn techniek hebben", aldus de achterhoedespeler, die de komende tijd bij afwezigheid van Daley Blind vermoedelijk ook een grotere rol in de opbouw gaat krijgen van Ajax.

Gelinkt aan FC Barcelona

Verder bracht het Italiaanse geruchtenmedium Tuttomercatoweb een gerucht de wereld in donderdag: FC Barcelona zou de Argentijn in het vizier hebben. De Catalanen zoeken nog een linksbenige centrale verdediger en zitten bovendien niet ruim in de linksbacks achter Jordi Alba. Bayern München's David Alaba was de eerste keuze en die is weliswaar transfervrij, maar veel duurder dan Martínez in het salarishuis. Daarom wil de club naar verluidt zo'n twintig miljoen euro op tafel leggen voor de verdediger.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen