FC Groningen had Suárez bijna niet gehaald vanwege hoge prijs

1 april 2021, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het had niet veel gescheeld of FC Groningen had Luis Suárez in 2006 nooit kunnen halen. De aanvaller werd voor ruim anderhalf miljoen euro binnengehaald, maar de vraagprijs was enkele dagen eerder nog bijna vijf miljoen euro. Dat bedrag hadden de noordelingen nooit kunnen opbrengen, maar de spits wilde zelf dolgraag verkassen en de prijs daalde uiteindelijk flink.

Dat heeft voormalig directeur Hans Nijland toelicht in zijn pas uitgekomen boek Boerenbluf. Nijland kwam naar Uruguay gevlogen voor Elías Figueroa (die overigens nooit is doorgebroken in Europa), maar kwam voordien per toeval bij een wedstrijd van Nacional terecht. Daar zag hij Suárez uitblinken en stapte vervolgens naar diens zaakwaarnemer(s) om te praten over een transfer.

Daniel Fonseca vroeg 4,8 (!) miljoen euro voor de diensten van Suárez en daarmee viel niet te onderhandelen. Daarop besloot FC Groningen zich terug te trekken uit de onderhandelingen. Zelf stond hij overigens wel te trappelen voor een gang naar de Eredivisie. "Als je kampioen wilt worden, moet je mij nemen", zei de huidige spits van Atlético Madrid destijds volgens Nijland tegen hem.

Dat was uiteindelijk de reden dat het tóch rondkwam. Een paar dagen later vloog de belangenbehartiger van de Uruguayaan naar het hoge noorden en kwam met een nieuwe vraagprijs: 1.585.000 euro. Hoewel dat voor FC Groningen alsnog een enorm bedrag was, kwam het rond. "Suárez liet niet met zich sollen en Fonseca kon die jongen onmogelijk gevangenhouden", zei Nijland daarover.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen