Angst Ajax komt uit: seizoen sterkhouder Blind al voorbij

Angst Ajax komt uit: seizoen sterkhouder Blind al voorbij

1 april 2021 – Daley Blind komt dit seizoen niet meer in actie. De verdediger van Ajax raakte deze week tijdens de interland tussen Oranje en Gibraltar geblesseerd aan zijn enkel en werd per brancard van het veld gedragen. De blessure is dusdanig ernstig dat hij dit seizoen niet meer in actie kan komen in de Eredivisie, de KNVB Beker en de Europa League.

Het EK is nog niet helemaal uit beeld, zo laat de verdediger weten via de kanalen van Ajax. "Vandaag bleek na onderzoek in het ziekenhuis dat er gelukkig geen schade aan de knie is, maar wel dat de voorste enkelband van mijn linkerenkel is gescheurd. Ik ga ervan uit dat mijn seizoen bij Ajax voorbij is. Volgende week word ik geopereerd. Als echt alles tijdens de revalidatie meezit, heb ik de hoop dat ik het EK nog kan halen", meldt de verdediger.

Voor Blind is het een harde klap, uiteraard ook omdat Ajax gaat beginnen aan de bepalende fase van het seizoen. De club maakt zich op voor de kwartfinales van de Europa League, jaagt op de titel in de Eredivisie en zit ook nog in de beker. Daarin wacht Vitesse in de finale.  "Ik baal natuurlijk vreselijk. Je voetbalt voor de prijzen en die worden de komende maanden verdeeld. Daar wilde ik uiteraard bij zijn. Het is tot nu toe een prachtig seizoen met Ajax. Dat eindigt voor mij nu heel abrupt."

De 31-jarige Blind deed dit seizoen tot dusver in 23 competitieduels mee bij Ajax. Ook in de Europa League was de verdediger een zeer belangrijke kracht. Dinsdag tegen Gibraltar viel Blind, die onlangs zijn contract verlengde tot 2023, na 54 minuten uit.

gerelateerd