Hofs en Cornelisse blijven als trainer verbonden aan Vitesse

1 april 2021, 14:58

Nicky Hofs (op archiefbeeld)  en Tim Cornelisse blijven werkzaam bij Vitesse. Beide trainers hebben een nieuw, tweejarig contract getekend in Arnhem. Hofs blijft komend seizoen trainer van Vitesse O21. Cornelisse neemt vanaf volgend seizoen Vitesse O18 voor zijn rekening.

Hofs stopte in 2013 als profspeler en ging toen aan het werk in de jeugdopleiding van Vitesse, terwijl hij ook nog korte tijd in de technische staf van het eerste werkte.  De oud-midenvelder is bezig aan zijn tweede seizoen als coach van Vitesse Onder-21.  "Als trainer wil ik zo veel mogelijk ervaring opdoen. Vitesse biedt mij die ruimte. Na verschillende jeugdteams en een tijd als assistent-trainer bij de A-selectie, voel ik mij goed op mijn plek bij O21. Werken met talenten die de stap naar het eerste elftal proberen te maken en tegelijkertijd moeten presteren in de eigen competitie. Dat is een mooie combinatie. Ik kijk uit naar de komende jaren, waarin ik mijzelf verder ga ontwikkelen en we hopelijk zoveel mogelijk jeugdspelers zien doorstromen naar de A-selectie", zegt Hofs over zijn verlenging.

Technisch directeur Johannes Spors is blij dat naast Hofs ook Cornelisse langer bij de club blijft. "Het is voor de voetbalacademie een vreemd seizoen geweest, met weinig officiële wedstrijden. Desalniettemin hebben Nicky en Tim dit seizoen het maximale uit de O21 gehaald. Ondanks de lastige omstandigheden hebben zij een goede ontwikkeling doorgemaakt als trainers. Daarnaast is continuïteit belangrijk, zeker ook binnen de voetbalacademie. De manier van werken en opleiden wil je over langere tijd terug zien. Dat beide heren het Vitesse DNA hebben is bovendien, ook als signaal richting onze jeugdspelers, mooi meegenomen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen