Cruijff looft prestaties Koeman: "Ze maken een sterke indruk"

1 april 2021, 12:46

Jordi Cruijf heeft in een interview met Marca commentaar gegeven op het goede werk van Ronald Koeman bij FC Barcelona. De zoon van de legendarische nummer veertien erkent dat Koeman voor veel vooruitgang heeft gezorgd bij Barcelona, en weigert daarna nog in te gaan op de link tussen hem en de Spaanse topclub.

"Hij verdient veel krediet voor wat hij daar doel", vertelde Cruijff. Barcelona heeft zich in de laatste weken teruggeknokt in de titelrace in Spanje, de Catalanen staan nu nog slechts vier punten achter op Atlético Madrid. De Madrilenen stonden in het najaar nog krap tien punten voor op Barcelona.

Koeman tekende zijn contract kort na de 8-2 nederlaag tegen Bayern München. De crisis bij Barcelona was toen op het hoogtepunt. "Hij kwam binnen in een lastige situatie. Er moest veel veranderd worden in de selectie, maar ook in de financiële situatie en binnen het bestuur moesten dingen omgegooid worden." Volgens Cruijff is Koeman uitstekend met de situatie omgegaan. "Hij werkt er nu één jaar, maar heeft werk gedaan voor twee of drie jaar. Ik denk dat het een voordeel voor hem was dat hij de club kende, hij wist al hoe alles ging tijdens de club tijdens goede en slechte tijden."

"De slechte tijden zijn wel een beetje voorbij in Barcelona, ze kunnen elke wedstrijd winnen. Ze zijn bezig aan een sterke reeks en hebben ruim 90 procent van de punten gepakt die beschikbar waren in 2021." Cruijff heeft in ieder geval veel vertrouwen in het huidige Barcelona. Over de link tussen Cruijff en Barcelona wilde de huidige trainer van het Chinese Shenzen niet te veel loslaten. Hij deed dit uit respect voor de huidige medewerkers van de club. "We gaan het zien. Op dit moment sta ik onder contract bij deze club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen