FC Twente wil door met Cerny en zag dat Beukema te duur was

1 april 2021, 07:43   Bijgewerkt: 1 april 2021, 09:20

De langgeblesseerde Vaclav Cerny kan nog altijd rekenen op veel krediet bij FC Twente. De buitenspeler liep eerder dit jaar een zware knieblessure op en moet maanden herstellen, maar hoeft zich geen zorgen te maken over zijn toekomst. Twente wil de gehuurde aanvaller graag overnemen van FC Utrecht.

In principe vertrekt Cerny in de zomer weer naar Utrecht, maar Twente wil hem graag overnemen. "Utrecht staat daar open voor", zegt technisch directeur Jan Streuer van FC Twente tegen Tubantia. "Alle partijen zien ook wel in dat het niet bevorderlijk is als een speler midden in zijn revalidatie opeens naar een andere club moet. Daar heeft niemand wat aan. Václav heeft eerder zelf ook al aangegeven dat hij het liefst nog een jaar bij ons wil blijven."

Ook een andere geblesseerde speler, Julio Pleguezuelo, kan na dit seizoen ondanks zijn alopende contract bij Twente blijven. "Julio is een uitstekende prof, die het goed heeft gedaan", zegt Streuer, die tevens aangeeft dat Twente interesse had in Sam Beukema. Het talent tekende woensdag bij AZ, dat acht ton voor hem betaalde. "Als clubs als AZ en Feyenoord zich melden, zijn wij kansloos. Als wij in de toekomst een vaste speler in de subtop willen worden, zullen wij op het gebied van transfersommen en salaris meer slagkracht moeten krijgen. Maar dat heeft nog even tijd nodig", aldus de technisch directeur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen