Frankrijk komt steviger aan kop, Italië op negen uit drie

31 maart 2021, 22:41   Bijgewerkt: 31 maart 2021, 22:51

Frankrijk heeft woensdagavond de interlandperiode afgesloten met een zege op Bosnië-Herzegovina. De Fransen boekten dankzij een doelpunt van Antoine Griezmann een 0-1 zege en profiteerden daarmee optimaal van een nieuwe uitglijder van Oekraïne. Italië won in en tegen Litouwen ook zijn derde WK-kwalificatieduel. Zonder te overtuigen werd er met 0-2 gewonnen.

Bosnië-Herzegovina - Frankrijk 0-1

De wedstrijd in Sarajevo was slechts een paar minuten oud toen Frankrijk op voorsprong dacht te komen. Kylian Mbappé leek de bezoekers een vliegende start te bezorgen, ware het niet dat de grensrechter daar een stokje voor stak. Was er een VAR aanwezig geweest, dan had het doelpunt mogelijk wel geteld. Mbappé leek op het moment dat Paul Pogba de pass gaf niet buitenspel te staan.

De ban werd een kwartier na rust alsnog gebroken. Op aangeven van Adrien Rabiot kopte Griezmann de 0-1 tegen de touwen. Het was voor de aanvaller van FC Barcelona zijn 35ste doelpunt in het Franse nationale team. Bovendien was het de enige goal van de wedstrijd. Zo staat Frankrijk na drie wedstrijden op zeven punten en heeft het al vier punten meer dan belangrijkste concurrent Oekraïne.

Oekraïne - Kazachstan 1-1

Want Oekraïne liet woensdag wederom punten liggen. Tegen Kazachstan kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Met diezelfde cijfers remiseerde het eerder al tegen Frankrijk en  vervolgens tegen Finland. Oekraïne, een van de tegenstanders van Oranje op het EK, kwam woensdag via Roman Yaremchuk nog wel op 1-0.  Het lukte de ploeg van bondscoach Andriy Shevchenko niet om die voorsprong vast de houden. Serikzhan Muzhikov maakte er na een uur 1-1 van en het lukte de Oekraïners niet om een tweede doelpunt te maken.

Litouwen - Italië 0-2

Drie wedstrijden, negen punten. Na de eerste fase van de WK-kwalificatiecyclus is er geen vuiltje aan de lucht voor Italië. Toch zullen de Italianen niet helemaal tevreden zijn met hun optreden in de afsluiter van de interlandperiode. Na een doelpuntloze eerste heelft maakte invaller Stefano Sensi vlak na rust het openingsdoelpunt op het kunstgras in Vilnius. Nadat doelman Tomas Svedkauskas van Federico Chiesa had gekeerd, schoot de middenvelder van Inter raak. Ciro Immobile bepaalde in blessuretijd de eindstand op 0-2 door een strafschop te benutten.

Overige uitslag

Noord-Ierland - Bulgarije 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen