FC Groningen breekt contract algemeen directeur Gudde open

31 maart 2021, 17:10

FC Groningen gaat langer door met Wouter Gudde. Het contract van de algemeen directeur is opengebroken en met twee jaar verlengd. De 36-jarige Gudde ligt nu tot de zomer van 2026 vast bij de huidige nummer zes van de Eredivisie.

Gudde is bezig aan zijn tweede seizoen als algemeen directeur van FC Groningen. Hij nam in de zomer van 2019 het stokje over van Hans Nijland. Op verzoek van de Raad van Commissarissen is het contract van Gudde, dat nog liep tot de zomer van 2024, tussentijds opengebroken.

"Wouter is begin 2019 aangesteld, waarbij hij een contract voor vijf jaar tekende. Van deze periode zijn nu twee jaar verstreken. In het begin is het over en weer altijd even wennen, maar nu kunnen we constateren dat we deze periode goed zijn doorgekomen met elkaar. We zijn hierover zeer tevreden", aldus Erik Mulder, voorzitter van de RvC.

Het vertrouwen in Gudde is groot. "Wij kijken als RvC ook met veel waardering naar hoe Wouter in deze zeer moeilijke periode als directievoorzitter de club door de coronacrisis leidt. Onder meer hieraan ontlenen wij het vertrouwen dat FC Groningen in de komende jaren onder leiding van Wouter verder kan groeien."

De contractverlenging voelt voor Gudde als een beloning. "Bij mijn aantreden, twee jaar terug, heb ik al gezegd: de potentie bij deze club is enorm. De club is verankerd in de stad en de provincie ademt FC Groningen. De club heeft bewezen dat successen hier mogelijk zijn en voor mijn gevoel zijn we ook nu op de goede weg. Vooral samen. Ondanks de moeilijke tijd waarin we zitten, lijkt het sentiment rond de club goed. De enorme steun die we van supporters en sponsors voelen en krijgen is werkelijk ongelooflijk en hartverwarmend. Het is een geweldige uitdaging en vol energie gaan we verder bouwen aan de groei van FC Groningen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen