Makaay maakt zich zorgen om niet spelende Zirkzee

31 maart 2021, 14:27   Bijgewerkt: 31 maart 2021, 14:41

De verhuur van Joshua Zirkzee aan Parma is vooralsnog geen goede keuze gebleken. De Nederlandse spits hoopte op speeltijd in de Serie A, maar kwam tot dusver alleen nog maar vier keer als invaller in actie. Roy Makaay maakt zich dan ook zorgen om de ontwikkeling van het Bayern München-talent.

Tegenover het Duitse Spox gaf Makaay om te beginnen aan potentie te zien in Zirkzee. "Ik heb hem bij Feyenoord een paar keer in de jeugd gezien. Veel mensen waren daar gecharmeerd van hem. Ook in München heeft hij al laten zien dat hij talent heeft", aldus de oud-spits van zowel Bayern München als Feyenoord.

"Maar als jonge speler moet je veel spelen om je verder te ontwikkelen", vervolgde hij kritisch. "In dat opzicht was zijn overstap naar Parma niet ideaal. Ik weet niet wat de afspraak was, maar het kan niet zo zijn dat je je laat verhuren en dan niet speelt. Dat levert voor hem en voor Bayern niks op."

De negentienjarige Zirkzee kwam vorig seizoen al de nodige keren in actie voor Bayern, maar kreeg er in de zomer met Eric Maxim Choupo-Moting een concurrent bij. Een verhuur leek de ideale oplossing. Na speculaties over een terugkeer naar Nederland, was het uiteindelijk Parma dat toesloeg. Daar speelde hij echter slechts vier van de acht wedstrijden, allemaal als invaller. Tot doelpunten of assists kwam hij nog niet. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen